Οργή Αναστασιάδη για Άιντε: «Ψεύδεται δημόσια για να καλύψει την αδιαλλαξία της Τουρκίας»

Έκρηξη για τις δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ

Οργή Αναστασιάδη για Άιντε: «Ψεύδεται δημόσια»

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη μετά από τις δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, κατηγορώντας τον ότι καλύπτει την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο Αθήνας και Λευκωσίας ο Άιντε για το Κυπριακό- Σκληρές ανακοινώσεις

Μετά από μια μακρά συνάντηση που είχε χθες το πρωί ο Έσπεν Άιντε βγήκε και δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να υποχωρήσει στο θέμα των εγγυήσεων στις διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Κραν Μοντανά.

Αυτό εξόργισε τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «ψεύτη» και ότι καλύπτει την αδιαλλαξία της Άγκυρας.

«Πραγματικά είναι θλιβερό, άνθρωποι που εκφράζουν τάχα το διεθνές δίκαιο, όπως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ να ψεύδονται δημόσια προκειμένου να καλύψουν την αδιαλλαξία της Άγκυρας», δήλωσε ο Ν. Αναστασιάδης.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση των εκτοπισμένων Κερυνειωτών, ο πρόεδρος της Κύπρου τόνισε επίσης ότι είναι «θλιβερό να ψεύδεται ο κ.  'Αιντε, λέγοντας ότι ο γενικός γραμματέας ήταν κουρασμένος και μπορεί να μην άκουσε καλά».

Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι θα ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα «τόσο τα δικά μας, όσο και τα δικά τους πρακτικά με πάσα λεπτομέρεια για να αποκαλυφθεί επιτέλους ποιος λέει την αλήθεια».

Πρόσθεσε δε, ότι ο κ. Άιντε «επικαλείται το απόρρητο όταν καλείται να αποκαλύψει λεπτομέρειες του τι ακριβώς ελέχθη, αλλά δεν διστάζει να λέει ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να αποδεχθεί τερματισμό των εγγυήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι σκληρή κριτική στον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ είχε ασκήσει το Σαββατοκύριακό και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του που παραχώρησε από κοινού στις εφημερίδες «Νέα Σελίδα» και «Φιλελεύθερος» της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, ο κ. Άιντε επιδόθηκε σε μια προσπάθεια υπονόμευσης των συνομιλιών για το Κυπριακό, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι πραγματοποίησε μυστικές συναντήσεις με σκοπό να διασπάσει την κοινή στρατηγική Αθήνας και Λευκωσίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top