Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της κυβέρνησης για έκδοση 5ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου ύψους 3 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές – Προχωρά στην έκδοση 5ετούς ομολόγου

Την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και όπως αναφέρει η έκδοση στις 01/08/2017 κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με ημερομηνία λήξης την 1η Αυγούστου 2022 έχει αρχική ονομαστική αξία 3 δισ. ευρώ και σταθερό επιτόκιο, όπως αυτό θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών.

Διαβάστε επίσης: Η επίσημη ανακοίνωση για την έξοδο στις αγορές

Η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι 1.000 ευρώ και αποφέρουν τόκο από την ημερομηνία έκδοσής τους με πρώτη ημερομηνία καταβολής του την 1η Αυγούστου 2018. Το ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (Η.Δ.Α.Τ) και στη διατραπεζική αγορά(O.T.C) ενώ το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών να προαγοράσει μέρος ή το σύνολο των ομολόγων οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Διαβάστε επίσης: Αιχμηρά αλλά και θετικά τα διεθνή ΜΜΕ για την έκδοση ομολόγου: "Η Ελλάδα του Τσίπρα επιστρέφει την Τρίτη στις αγορές"

Μέρος της ονομαστικής αξίας της συγκεκριμένης έκδοσης δύναται να χρησιμοποιηθεί, όπως αναφέρεται, «για την επαναγορά ομολόγων λήξεως 17/04/2019, επιτοκίου 4,75%». Πρόκειται για το  ομόλογο έκδοσης 2014.

Οι όροι του ομολογιακού δανείου, που θα διατεθεί σε κοινοπραξία τραπεζών, διέπεται από το αγγλικό δίκαιο ενώ για την έκδοση του θα δοθεί προμήθεια ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι στα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Allen & Overy LLP καθώς και στη δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη θα καταβληθεί αμοιβή για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών σχετικών με την υλοποίηση της έκδοσης. Η δαπάνη βάσει της σχετικής απόφασης δεν θα υπερβεί το συνολικό ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ.

 

Tags: