Για στοχοποίηση του ίδιου μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, αναφερόμενος σε δημοσίευμα εφημερίδας που τον κατηγορεί για παρεμβάσεις οι όποιες όπως χαρακτηριστικά γράφει «περιλαμβάνουν από δωροδοκίες για την υπόθεση των υποβρυχίων μέχρι αποφυλάκιση εμπόρου ναρκωτικών».

Ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «αστεία» τα όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα και τόνισε:

«Το θέμα δεν είναι καινούριο έχει ξαναειπωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο. Υπάρχει και αγωγή κατά του συγκεκριμένου δημοσιογράφου».

Εξηγώντας μάλιστα πώς λειτουργεί το Συμβούλιο Χαρίτων ο βουλευτής της ΝΔ είπε:

«Το Συμβούλιο Χαρίτων είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη. Ο ανώτατος άρχων της χώρας, δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να δώσει χάρη. Ένας που έχει καταδικαστεί μπορεί να κάνει αίτηση στο επταμελές συμβούλιο. Έρχονται εκατοντάδες αιτήσεις. Το Συμβούλιο συνέρχεται, δεν το επηρεάζει κανείς, έχει μία έκθεση του εισαγγελέα, υπάρχει γνωμοδότηση της υπηρεσίας, στη συνέχεια ορίζεται εισηγητής και αφού μελετηθεί η δικογραφία το συμβούλιο γνωμοδοτεί, δεν αποφασίζει. Ο υπουργός παίρνει τη γνωμοδότηση, έχει διαβιβαστικό ρόλο και μπορεί να πει συμφωνώ ή διαφωνώ. Αυτή είναι η παραπλάνηση. Ο συγκεκριμένος κατάδικος είχε καταδικαστεί σε ισόβια το 99, η αίτηση ήταν για να μετριαστεί η ποινή. Αυτό το εξετάζει το συμβούλιο. Το συμβούλιο ομόφωνα 7-0 γνωμοδότησε υπέρ της μείωσης της ποινής. Εφόσον το Συμβούλιο γνωμοδότησε ομόφωνα, συμφώνησα κι εγώ γιατί εκείνοι είναι οι αρμόδιοι. Δεν εξετάζει ο υπουργός τα δεδομένα της δικογραφίας. Και να διαφωνεί ο υπουργός είναι υποχρεωμένος να στείλει την υπόθεση στον ΠτΔ που είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει. Δεν μπορεί ο υπουργός να ακυρώσει το Συμβούλιο Χαρίτων. Αποκλειστικά αρμόδιος είναι ο ΠτΔ.  Ο ΠτΔ συμφώνησε να μετριαστεί η ποινή. Ο κατηγορούμενος δεν βγήκε με αυτή την απόφαση, αλλά βγήκε λόγω ευεργετικών διατάξεων από δικαστικά συμβούλια. Όλα αυτά ενώ είναι γνωστά, ο δημοσιογράφος τα αποκρύπτει και παρουσιάζει ότι εγώ έδωσα εντολή αποφυλάκισης».

Εκτόξευσε δε τα βέλη του εναντίον του δημοσιογράφου, κατηγορώντας τον ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

«Όσα λέγονται για μένα είναι συκοφαντικά. Ο κ. Βαξεβάνης είναι υπό διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι ωμές οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», τόνισε.

Απαντώντας στα όσα αναφέρει η εφημερίδα για συνεργάτες του που έχουν δωροδοκηθεί, ο κ. Αθανασίου απάντησε:

«Όσον αφορά στα όσα λέγονται για συνεργάτες μου, είναι εξαίρετοι δικαστικοί λειτουργοί. Αποκλείω οποιαδήποτε ανάμιξή τους. Υπάρχει σκευωρία. Ο κ. Χαραλαμπάκης που επικαλείται το δημοσίευμα μου έστειλε μήνυμα ότι ποτέ δεν έγινα μάρτυς τέτοιας συζήτησης. Ξέρω τον χαρακτήρα τους και εκείνοι με διαβεβαίωσαν. 100% δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, αλλά επειδή γνωρίζω το ποιόν τους, το αποκλείω».

Όσο για τους λόγους που γίνεται αυτή η επίθεση στο πρόσωπό του, τόνισε:

«Αυτή η στοχοποίηση είναι γιατί έχουν ενοχλήσει οι τοποθετήσεις μου να υπερασπιστώ τη Δικαιοσύνη σχετικά με τις ωμές παρεμβάσεις, αλλά και την υπόθεση Καμμένου. Αν είναι αλήθεια αυτά περί Καμμένου, έχουμε ποινική δικογραφία».

«Δώσαμε αγώνες για να κάνουμε ανεξάρτητο τον δικαστή. Με τιμούσαν οι συνάδελφοί μου για αυτές τις παρεμβάσεις μου. Κατοχυρώσαμε και στην πράξη την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Όσα έχουν γίνει και με την κυρία Θάνου αποδυνάμωσαν τις προσπάθειες. Η Δικαιοσύνη στο παρελθόν έκανε την αυτοκάθαρσή της. Αυτό σήμερα το κάνουν για να δημιουργήσουν στον λαό την ανασφάλεια ότι η δικαιοσύνη είναι κατευθυνόμενη. Οι δικαστές θα αντιστέκονται, όποια κυβέρνηση και αν είναι. Υπάρχουν εξαίρετοι δικαστές, νέα παιδιά. Και να πάψουν αυτοί να λένε ψέματα για εμένα, εγώ δεν θα πάψω ποτέ να λέω αλήθειες για αυτούς», συνέχισε.

 

Tags: