Καμμένος: Νέα μέσα για την Αεροπορία Στρατού μέσα στην επόμενη χρονιά

Ζήτησε «να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα ετοιμότητας και αποτροπής» με την αφορμή της επετείου του Αττίλα

«Eντός του επομένου έτους θα έχουμε τη δυνατότητα, όχι μόνο απλώς να συντηρήσουμε και να ανανεώσουμε τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και να δώσουμε τη δύναμη στην Αεροπορία Στρατού με νέα μέσα, να έχει πλέον μία πολύ εκτενέστερη αποστολή, ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο» ανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τον χαιρετισμό του στον εορτασμό του προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία, στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας

Με αφορμή επίσης την 20ή Ιουλίου 1974, οπότε «έγινε η επαίσχυντη τουρκική εισβολή στη μαρτυρική Κύπρο», όπως  υπογράμμισε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε την ανάγκη «να προτάξουμε το ηθικό μας ανάστημα και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα ετοιμότητας και αποτροπής έναντι οποιουδήποτε κινδύνου, με ψύχραιμη αλλά και αποφασιστική αντιμετώπιση των προκλήσεων, από όπου και αν προέρχονται».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι «δυστυχώς παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ο “Αττίλας” ακόμη και σήμερα προκαλεί και αμφισβητεί παντοιοτρόπως τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αναφέρθηκε επίσης στους πεσόντες πιλότους και τα πληρώματα των ελικοπτέρων, «που έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων, εξετέλεσαν στο ακέραιο την αποστολή τους και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς δεν γύρισαν πίσω στους δικούς τους ανθρώπους και την στρατιωτική τους οικογένεια» και επισήμανε:

«Σε αυτούς χρωστάμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη. Αξίζουν κάθε τιμής τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που νυχθημερόν μας εξασφαλίζουν ελευθερία και ανεξαρτησία. Η δική μας ιερή υποχρέωση απέναντι στη θυσία των πεσόντων, είναι να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε τα ιδανικά τους, να τα κάνουμε πράξη με τις επιλογές μας, μεταγγίζοντάς τα ανόθευτα στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήρε ακόμα την συμβολή των πτητικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην ενίσχυση και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα στα νησιά και την παραμεθόριο η οποία αυξάνει το αίσθημα ασφαλείας στις τοπικές κοινωνίες.

«Η καθοριστική συμβολή σας σε έκτακτες ανάγκες και πυρκαγιές, η μεταφορά ασθενών, η έρευνα και διάσωση, οι πολυποίκιλες εκπαιδευτικές σας δραστηριότητες, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Η επιτυχία του έργου σας είναι εντελώς πασίδηλη και όλο και περισσότερο αναγνωρισμένη» ανέφερε ακόμη ο κ. Καμμένος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top