Τσίπρας και Μητσοτάκης για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Τι αναφέρουν για την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού

Τσίπρας και Μητσοτάκηςγια τα 43 χρόνια από τον Αττίλα

«43 χρόνια από την εισβολή του "Αττίλα" δεν ξεχνάμε τα θύματα, δεν λησμονούμε τις συνέπειες της κατοχής», έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο Twitter, για την 43η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση, με ειρήνη, ασφάλεια και δημοκρατική συνύπαρξη όλων των κατοίκων του νησιού».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας,  Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε από την πλευρά του:

 «Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους πολέμησαν και όσους θυσιάστηκαν στην Κύπρο, με τη βαθιά πεποίθηση ότι ο αγώνας τους για την πατρίδα θα δικαιωθεί.

 Η 43η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο δεν ενισχύει μόνον την εθνική μνήμη. Οφείλει να ενισχύει την πίστη και τη συντεταγμένη προσπάθεια για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα στο σύνολο του νησιού. 

 Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό απέδειξαν ότι η Τουρκία δεν είναι ακόμα έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά και δημιουργικά στην προσπάθεια επίλυσης ενός ζητήματος που για 43 χρόνια αποτελεί ανοικτή πληγή στην ιστορία.

 Κύπρος και Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της προσπάθειας για οριστική, λειτουργική και βιώσιμη ευρωπαϊκή λύση».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top