«Η ελληνική οικονομία είναι πια σαφές ότι έχει περάσει σε φάση δυναμικής ανάκαμψης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η επακόλουθη εκταμίευση της δόσης «έκλεισαν έναν κύκλο αβεβαιότητας». 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι υπάρχουν στοιχεία που έρχονται να επιβεβαιώσουν την αλλαγή σελίδας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ήδη μέσα στο 2017 «το ΑΕΠ μεγεθύνθηκε κατά 0,4%, για το πρώτο τρίμηνο, παρά την αρχική πρόβλεψη για ύφεση 0,5%.  Η ανεργία καταγράφει διαρκή και σταθερή μείωση, φθάνοντας στο 21,7%, κατέγραψε συνεπώς μείωση της τάξης των 6 μονάδων από το δυσθεώρητο 27,2% στα μέσα του 2014. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, δημιουργήθηκαν 256.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη επίδοση από το 2001».

Πέραν τούτων, πρόσθεσε, «οι επενδύσεις, για το πρώτο τρίμηνο, κατέγραψαν αύξηση κατά 11,9%. Οι εξαγωγές κινούνται σε διαρκή ανοδική τροχιά, το Μάϊο η συνολική τους αξία αυξήθηκε κατά 25,3%».

Συμπερασματικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «είναι σαφές ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο που διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία».

«Στόχος της κυβέρνησης, είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο αυτή η θετική συνθήκη ώστε να ολοκληρωθεί με ασφάλεια το πρόγραμμα, όπως προβλέπεται, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018. Να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα, αυτή η περίοδος της μνημονιακής επιτροπείας, που έφερε τη χώρα και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω», κατέληξε.

Tags: