Το βασικότερο ίσως σημείο από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού περί απολογισμού διετίας, τα οποία φούντωσαν τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

«Να γίνει ένας απολογισμός της τελευταίας διετίας. Παρά τις πιέσεις που δεχτήκαμε έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός όμως από το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός φαίνεται να εξετάζει ανασχηματισμό, αυτό είναι και αίτημα μεγάλης μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη μια, οι «53» που ζητούν ένα πιο «αριστερό πνεύμα» στην κυβέρνηση, από την άλλη η αυστηρή κριτική που επιδέχονται κάποιοι εκ των υπουργών, το κλίμα «μυρίζει» ανασχηματισμό.

Μέσα σε αυτά να προσθέσουμε και τις κόντρες που δεν λείπουν, αφού σύμφωνα με «Τα Νέα» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαφωνεί με τον Νίκο Παππά για τα νομοσχέδια σχετικά με την συγκρότηση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Πάντως, ο απολογισμός διετίας που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, - η διετία ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο- φέρνει τον ενδεχόμενο ανασχηματισμό χρονολογικά,  μετά τη ΔΕΘ. 

Διαβάστε ακόμη: «Θετικό έργο έχει να αναδείξει η κυβέρνηση»- Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κύβος ερρίφθη! Πάει σε ανασχηματισμό ο Τσίπρας – Οι νέοι υπουργοί και οι υποψήφιοι για αποχώρηση

Tags: