Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ καλά κρατεί για τη Δικαιοσύνη - Διαψεύδεται η συγγένεια της Ηριάννας με υφυπουργό

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επανέρχεται «στην προσφιλή ακροδεξιά της ατζέντα» - Πρώτη ανάρτηση 19:23

Νέα επίθεση  εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ, συνεχίζοντας το «πινγκ –πονγκ»  της αντιπαράθεσης μέσω ανακοινώσεων με την αξιωματική αντιπολίτευση, το οποίο ακολούθησε την επικριτική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, το οποίο απέρριψε την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους της καταδικασμένης με τον αντιτρομοκρατικό νόμο Ηριάννας.         

«Από τη στιγμή που το ρεσιτάλ καταστροφολογίας και κινδυνολογίας της Ν.Δ. σχετικά με την οικονομία διαψεύστηκε πανηγυρικά, η αξιωματική αντιπολίτευση, και ο κ. Μητσοτάκης, προσωπικά, επανέρχονται στην προσφιλή τους ακροδεξιά ατζέντα. Προσπαθούν ξανά να πλασαριστούν ως οι διαπρύσιοι κήρυκες του δόγματος «νόμος και τάξη», απέναντι στην δήθεν αναρχία και την ανομία του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, η παράσταση αυτή είναι χιλιοπαιγμένη από το 2012 και το μόνο που σήμερα αλλάζει είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης αντικατέστησε τον κ. Σαμαρά στο ρόλο του πρωταγωνιστή και ότι ο κ. Γεωργιάδης αναβαθμίστηκε» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Από κοντά στα τρομολαγνικά σενάρια και ο κ. Γρηγοράκος της ΔΗΣΥ, ο οποίος σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη εγκάλεσε τη δικαιοσύνη για την απόκρυψη του πλήρους ονόματος της Ηριάννας, αφήνοντας υπόνοιες για τους «συνειρμούς» που θα μπορούσε να προκαλέσει η δημοσίευσή του. Το θράσος τους δεν έχει όρια.  Φτάνουν δε στο σημείο να εγκαλούν την κυβέρνηση για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, αυτοί που προσπαθούσαν συστηματικά να παρέμβουν, αλλά και να εκφοβίσουν δικαστές».

Ακολουθούν στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις στελεχών της ΝΔ  «από το πρόσφατο παρελθόν».  όπως υποστηρίζει :

«Δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος» (Κ. Μητσοτάκης)

«Εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις» (Ν. Δένδιας, non paper υποδείξεων προς τους δικαστές)

«Ορισμένοι δικαστικοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους» (Σίμος Κεδίκογλου). 

Η Nέα Δημοκρατία από την πλευρά της μιλά για ευθεία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη που λειτουργεί ως απειλή στην Δημοκρατία, ενώ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας μίλησε  για «περιβάλλον θεσμικής κατεδάφισης στη χώρα». 

Διαψεύδονται τα υπονοούμενα για  συγγένεια της Ηριάννας με κυβερνητικά στελέχη  

Στον πολιτικό καυγά, δεν έλειψαν ακόμη και υπονοούμενα για  συγγενικές σχέσεις της Ηριάννας με κυβερνητικά στελέχη, τα οποία όμως διαψεύδονται από αρμόδιες πηγές.

Σε σημερινή του δήλωση ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τα όσα έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί συγγενικής σχέσης του με την Ηριάννα,  αρνείται ότι έχει συγγενική σχέση μαζί της και σχολιάζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Εφετείου είναι «προβληματική».

«Το γεγονός ότι δεν έχω συγγενική σχέση με την Ηριάννα Β. Λ. δεν κάνει την απόφαση για παραμονή της στη φυλακή λιγότερο προβληματική»,  υποστηρίζει ο κ. Βασιλειάδης και συμπληρώνει: «Όσοι επιχειρούν στην πλάτη ενός ανθρώπινου δράματος που είναι σε εξέλιξη, να αποκομίσουν πολιτικά ή αλλά οφέλη, είναι χυδαίοι».

Νωρίτερα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος  δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι  ότι  καθώς το επίθετό της ης δεν δίνεται στη  δημοσιότητα, δημιουργεί υπόνοιες και βάζει σε σκέψεις, ενώ η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής «μήπως έχει σχέση με τον υφυπουργού αθλητισμού Βασιλειάδη».

Με αφορμή επίσης μια διάταξη για κυρώσεις σε όσους καταστρέφουν τα  μέσα μαζικής μεταφοράς,  το Ποτάμι αφήνει αιχμές για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με όσους καταστρέφουν καταστήματα  στην Ερμού.

«Πιστεύετε να εφαρμοστούν και για όποιον εμποδίζει πρόσβαση σε κατάστημα στην Ερμού; Μακάρι η διάταξη να είναι οριστικό διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με καταληψίες παρελθόντος, αλλά ενδεχομένως κάποιοι να αντιδράσουν» τόνισε στη Βουλή ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς. 

Διαβάστε ακόμη: 

Δένδιας: Η κυβέρνηση δημιουργεί περιβάλλον θεσμικής κατεδάφισης στην χώρα

Κοντονής: «Δεν περίμενα τέτοια ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση»

Καταπέλτης η ΝΔ για τα επεισόδια με αφορμή την Ηριάννα: Ηθικός αυτουργός ο Κοντονής

Υπαινιγμοί Κοντονή για τη Δικαιοσύνη: Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη

 Τζανακόπουλος: Στο μαύρο βιβλίο της ελληνικής Δικαιοσύνης η χθεσινή απόφαση για την Ηριάννα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top