Συναντήσεις με Παυλόπουλο και Τσίπρα θα έχει η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικών της Ε.Ε. Μογκερίνι

Θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα την Παρασκευή

Στην Ελλάδα η "Υπουργός" Εξωτερικών της ΕΕ Μογκερίνι

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θα έχει την Παρασκευή, 21 Ιουλίου, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Federica Mogherini, η οποία θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Η Mogherini  θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με τον οποίο  θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Την ίδια ημέρα, η Ύπατη Εκπρόσωπος θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων και θα απευθύνει ομιλία στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με θέμα: «Κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας της ΕΕ».  

 Για την επίσκεψη της κ. Mogherini στην Αθήνα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

«H Ευρωπαϊκή Ένωση απολαμβάνει μεν την διαρκή ειρήνη που ενέπνευσε τους οραματιστές της, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, εξαιτίας των κρίσεων, απειλών και εμπόλεμων καταστάσεων εκτός των συνόρων της». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top