Προκόπης Παυλόπουλος: Προϋπόθεση για ένταξη στην ΕΕ ο σεβασμός των ευρωπαϊκών συνόρων

Τι είπε ο ΠτΔ κατά την συνάντησή του με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γκίντερ Έτινγκερ στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠτΔ: Προϋπόθεση για ένταξη στην ΕΕ ο σεβασμός των συνόρων

«Οι Ευρωπαίοι πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν οι γείτονές μας ότι δεν είναι δυνατόν και να φιλοδοξούν να αποτελέσουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην σέβονται το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό του», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την συνάντησή του με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για την θέματα Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων πόρων, Γκίντερ Έτινγκερ στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα.

«Ο σεβασμός των Ευρωπαϊκών Συνόρων, με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, είναι στοιχειώδης προϋπόθεση για να μπορεί μια τρίτη χώρα να αποτελέσει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

O κ.Παυλόπουλος σημείωσε εξάλλου ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ιδίως στο Αιγαίο, θωρακίζουν και τα σύνορα της Ευρώπης και όχι μόνο τα ελληνικά σύνορα.

Ακόμη, ο ΠτΔ τόνισε ότι η Ελλάδα συμφωνεί απολύτως σε ό,τι αφορά τη θωράκιση της Κοινωνικής Συνοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και της ανεργίας των νέων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελλάδα συμφωνεί απολύτως με την διαμόρφωση μιας πολιτικής σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, η οποία βασίζεται στην αλληλεγγύη. Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Γερμανία παράδειγμα αλληλεγγύης ιδίως στο προσφυγικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Έτινγκερ υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο των σημερινών του επαφών στην Αθήνα ήταν κυρίως το θέμα του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Εμείς είμαστε σε φάση προετοιμασίας και κατάρτισης του Προϋπολογισμού και μας ενδιαφέρει να ακούσουμε τις απόψεις τις ελληνικής πλευράς», εξήγησε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top