Αποστάσεις Χρυσόγονου από την κόντρα της κυβέρνησης με τους δικαστές: «Λάθος η τοποθέτηση Θάνου»

«Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής»

Αποστάσεις από την κυβέρνηση τόσο στο θέμα του διορισμού της Βασιλικής Θάνου, ως νομικής συμβούλου του πρωθυπουργού, όσο και των επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη πήρε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Χρυσόγονος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ ερωτηθείς για τις επιθέσεις υπουργών, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού σε δικαστές απάντησε:

«Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και κανείς δεν έχει το αλάθητο του Πάπα».

«Η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και η εκτελεστική εξουσία πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης Και μάλιστα πρέπει να ενισχυθεί αυτή η ανεξαρτησία και να αποκοπεί ο ομφάλιος λώρος με τις επιλογές από το υπουργικό συμβούλιο», συνέχισε ο κ. Χρυσόγονος.

Σημείωσε ακόμα ότι «κριτική μπορεί να γίνεται ακόμη και από κυβερνητικά στελέχη, αλλά να γίνεται με αυτοσυγκράτηση ώστε να μην μπορεί να παρερμηνευτεί ως προσπάθεια επηρεασμού και παραβιάσεως της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. Πρέπει λοιπόν τα κυβερνητικά στελέχη να αυτοσυγκρατούνται».

Ειδικά για το θέμα του διορισμού της κυρίας Θάνου, ο κ. Χρυσόγονος επεσήμανε:

«Πιστεύω ότι πρέπει να αποφεύγονται τοποθετήσεις ανωτάτων δικαστικών ή έστω προσφάτως αφυπηρετησάντων ανωτάτων δικαστικών λειτουργών σε θέσεις οι οποίες υποδηλώνουν εμπιστοσύνη είτε προς την κυβερνητική εξουσία είτε προς κόμματα. Δεν είναι το μόνο παράδειγμα αυτό (σ.σ. με την κυρία Θάνου) αλλά και το παράδειγμα της τοποθέτησης του Χαράλαμπου Αθανασίου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ».

«Το ότι έγιναν λάθη από τη μια πλευρά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και από την άλλη. Πρέπει να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top