Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως επισήμανε, στο νομοσχέδιο υπάρχουν αρκετά θετικά σημεία, όπως:  

-100 δόσεις για τις οφειλές

- Παρέχεται η δυνατότητα στους δήμους να δίνουν τροφή και στέγη σε γιατρούς, νοσηλευτές  εκπαιδευτικούς στα ακριτικά νησιά

-Μπορούν επίσης να δίνουν χρήματα σε απόρους.

Η σχολιάστρια του Star πρόσθεσε όμως ότι «απο εκεί και πέρα αρχίζουν οι τακτοποιήσεις και υπάρχουν πάρα πολλά θολά σημεία», όπως:  

-Άγνωστος αριθμός προσλήψεων

-Δίνονται «δώρα», δηλαδή επιδόματα και  αντιμισθίες σε χιλιάδες υπαλλήλους

-Προβλέπονται βαρέα και ανθυγιεινά και εκτός υπαλλήλων καθαριότητας,  που προκαλεί το ερώτημα και για το αν  υπάρχουν υπάλληλοι…  γραφείου με βαρέα.

-Δίνεται  η δυνατότητα σε δήμους να συμμετέχουν σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ή να τους χρηματοδοτούν.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Μήπως ξαφνικά πλουτίσαμε και δεν το ξέρουμε ; Μέχρι τώρα ο στόχος ήταν να μαζέψουμε το κράτος και τις δαπάνες του, όχι να το απλώσουμε.

Ναι,  θα μπορούσαν οι δήμοι να πληρώνουν το κόστος. 15 δήμοι είναι όμως  σε «μνημόνιο» - δηλαδή ειναι με τη βούλα χρεοκοπημένοι- ενώ  άλλοι 100 απο τους 325 ειναι ουσιαστικά χρεοκοπημένοι και  χρωστούν εκατομμύρια.

Και το καλύτερο νομοσχέδιο να ήταν λοιπόν, ο φόβος ειναι ποιος θα αναλάβει το κόστος; Στους πολίτες θα το μετακυλήσουν με τον ένα η με τον αλλο τρόπο».

 

 

 

 

Tags: