Επιτέλους μια καλή είδηση: Στις 100 δόσεις και τα πρόστιμα-οφειλές στους Δήμους

Από κλήσεις για παράνομη στάθμευση μέχρι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα

Μια καλή είδηση που ενδιαφέρει εκατομμύρια πολίτες που έχουν οφειλές στους δήμους, αλλά και τα ταμεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να τις αποπληρώσουν μέχρι και σε 100 δόσεις.

Πρόκεται για οφειλές που αφορούν απο πρόστιμα για κλήσεις μέχρι παράνομα τραπεζοκαθίσματα .

Ένας απο τους εκατοντάδες χιλιάδες δημότες με μαγαζί, δηλώνει  στην κάμερα του Star ότι παίρνει μια ανάσα και βαθιά μάλιστα, απο την δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών στους δήμους με δόσεις και μάλιστα με γενναίο κούρεμα των προσαυξήσεων. Ακόμα και για μια κλήση,  όπως δηλώνει άλλος δημότης.

Οι δόσεις θα είναι έως και 100, με "κούρεμα" προσαυξήσεων, καθώς απαλλάσσεστε από αυτές πλήρως με εφάπαξ καταβολή της οφειλής. Εάν μπείτε στο πρόγραμμα των δόσεων ανάλογα με τον αριθμό έχετε ψαλίδι απο 50% έως και 80%.

Εάν όμως καθυστερήσετε ακόμη  και μια μέρα την καταβολή της δόσης έχετε πρόστιμο προσαύξηση 5%.

Πόσα χρωστάμε στους δήμους; Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα : Στον Δήμο Αθηναίων  326εκ. ευρώ, στον Πειραιά πάνω απο 50εκ. ευρώ, στο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη 10εκ. ευρώ και στο Μαρούσι 5εκ. ευρώ.

«Μας εξυπηρετεί πάρα πολύ,  ήταν πάγιο αίτημά μας,  επιτέλους έφτασε η στιγμή της υλοποίησης»  δήλωσε στο Star η αντιδήμαρχος  Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου.

Στον Δήμο Αθηναίων περίπου 860.000 δημότες έχουν οφειλές, ενώ αρκετά μεγάλος είναι  ο αριθμός και στον Πειραιά.

«Τουλάχιστον 200.000 συμπολίτες μας χρωστούν διάφορα ποσά, απο μια κλήση έως πολύ περισσότερο»  δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς.  

Οι δόσεις θα ειναι μηνιαίες και ισόποσες,  εκτός απο την τελευταία που μπορεί να ειναι μικρότερη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top