Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητά ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Δεν αποκλείει τίποτα η αρμόδια υφυπουργός Κ.Παπανάτσιου

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Με σημερινή του επιστολή ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ Κωνσταντίνος Κόλλιας, υπέβαλε αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κατά δέκα ημέρες, μέχρι και τις 27 Ιουλίου.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η υφυπουργός Οικονομικών Παπανάτσιου είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και νέα παράταση στην υποβολή φορολογικών.

Δείτε επίσης: Πάμε για νέα παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων;

Υπενθυμίζουμε ότι είχε δοθεί ήδη μια παράταση για τις 17 Ιουλίου. Μετά τις παραπάνω εξελίξεις δεν αποκλείεται να δοθεί και άλλος χρόνος στους φορολογούμενους για να υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος .

Ολόκληρη η επιστολή

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2017

Αρ.πρωτ. Φ/1/5323

Προς:

- Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
- Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Κατερίνα Παπανάτσιου
-Διοικητή Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Θέμα: Αίτημα παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, μετά από πλήθος αιτημάτων των φορολογούμενων και των λογιστών – φοροτεχνικών, που καλούνται να ανταποκριθούν μέχρι την Δευτέρα 17 Ιουλίου στον αυξημένο όγκο φορολογικών δηλώσεων, αιτείται την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έως και τις 27 Ιουλίου. Με τον τρόπο αυτό, που επισημαίνουμε ότι δεν επιβαρύνει με επιπλέον κόστος το Ελληνικό Δημόσιο, εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθεί ομαλά και η φετινή διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, προς όφελος των φορολογουμένων και των λογιστών - φοροτεχνικών.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ
Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top