Ξεκίνησε η συνάντηση Τσίπρα – Βούτσιτς στη Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα το ραντεβού με τον Γιούνκερ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βούτσιτς έφτασε στις 10:10, όπου τον υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια ανέβηκαν στην αίθουσα για τη συνάντηση.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα και τη Σερβία.

«Η συνάντηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα για την προώθηση της διμερούς συνεργασίας για την ασφάλειας και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων», είπε ο κ. Τσίπρας και συνεχάρη τον κ. Βούτσιτς για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου.

Ο Σέρβος πρόεδρος από την πλευρά του μίλησε για τις συμφωνίες συνεργασίας που αναμένεται να υπογραφούν μετά το τέλος της συνάντησης, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται συναντήσεις και μεταξύ αρμόδιων υπουργών των δύο χωρών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα υπογραφούν διμερείς συναντήσεις και οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Κατόπιν θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Σερβίας.

Το απόγευμα ο Α. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ πριν από την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top