«Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο» εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως «Η Ελλάδα έχει μπει σε μια δυναμική φάση ανάπτυξης».

Όπως είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος «μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει τρεις άξονες:

Να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην επιστροφή της στις αγορές χρήματος.

Να τονώσουμε, να ενισχύσουμε, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τη διαδικασία της ανάκαμψης, η οποία έχει ήδη εκκινήσει.

Να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στήριξης για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα, τα οποία έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις από την κρίση».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως διευκρίνισε, θα υπάρξει προσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων σε παραγωγικές δραστηριότητες, δραστηριότητες καινοτομίας, τεχνολογίας, παραγωγής υψηλής προστιθέμενης αξίας, βιομηχανικές, μεταποίησης, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο δεν θα στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς, δηλαδή στην ένταση της εργασίας, αλλά στην ένταση του κεφαλαίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα, το οποίο θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομίας και γι' αυτό τον λόγο θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Επίθεση στη ΝΔ για το θέμα του Noor1

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «άθλιο, κιτρινίστικο κατασκεύασμα» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την υπόθεση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. «Η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να προτείνει κάθε τρεις και λίγο εξεταστικές επιτροπές για κατασκευασμένα ζητήματα, αλλά εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε αυτόν τον πολιτικό αντιπερισπασμό» επανέλαβε.

Κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ ότι επιχειρεί να δημιουργήσει την εντύπωση σκανδάλου, «επειδή ουσιαστικά δεν θέλει να συζητήσει για τα πραγματικά σκάνδαλα κι επειδή έχει καταρρεύσει το αφήγημα της περί "ολικής καταστροφής", μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου».

Tags: