Κ. Μακρή: Με προσάρτηση των κατεχομένων στην Κύπρο απειλεί ευθέως πλέον η Τουρκία

«Η τουρκική αδιαλλαξία οδήγησε σε ναυάγιο τις διαπραγματεύσεις»

Tην τουρκική αδιαλλαξία, η οποία οδήγησε σε ναυάγιο μία ακόμα προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού σχολίασε η Κάτια Μακρή, στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Ξημερώματα, κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου δείπνου, στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας κατέρρευσαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ύστερα απο την τουρκική αδιαλλαξία για την παραμονή του στρατού στην Κύπρο και τις εγγυήσεις» τόνισε η σχολιάστρια του Star.     

H K. Mακρή επισήμανε ότι ακολούθησαν πολλές δηλώσεις απο όλες τις πλευρές, αλλά στάθηκε σε μια που γεννά πολλά ερωτηματικά, την δήλωση του   Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε: «Η εκβαση αυτη δειχνει την αδυναμια επιτευξης συμφωνιας στο πλαισιο των παραμετρων του ΟΗΕ».  

«Βεβαίως αυτή είναι έμμεση απειλή – γιατι δεν εχει περασει καιρος απο τοτε που σύμβουλος του Ερντογάν είπε δημόσια πως υπάρχει plan β – προσάρτησης απο την Τουρκιά των κατεχομένων» υπογράμμισε η σχολιάστρια του Star.

H K. Mάκρη κατέληξε στο σχόλιό της:  

«Δεν ξέρω αν θα τολμήσουν να το κάνουν, ωστόσο το βάζουν  πάνω στο τραπέζι. Πάντως σήμερα , λίγες ώρες μετά το ναυάγιο είχαμε πάλι πολλά δείγματα τούρκικης επιθετικότητας.

Ο πρωθυπουργος τους Γιλντιρίμ είπε πως δεν μπορεί να γίνουν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, όπου  στο οικόπεδο 11  ξεκινούν στις 14 του μηνός.  Επίσης,  αμέσως μετά την επίσκεψη του ΑΓΕΑ στη Λήμνο, είχαμε πάλι 4 παραβιάσεις και 2 εμπλοκες. Μπαίνουμε πάλι δυστυχώς σε μια θερμή περίοδο».   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top