Tην Βουλή θα ενημερώσει ο Τσίπρας για το νέο «ναυάγιο» στο Κυπριακό

Μετά το άδοξο τέλος στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα

Ενημέρωση της Βουλής από τον Τσίπρα για το Κυπριακό

Την Ολομέλεια της Βουλής θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τηνΤρίτη, 11 Ιουλίου, για τις εξελίξεις στο  Κυπριακό  μετά το άδοξο τέλος στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.

 Ο πρωθυπουργός, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής υπέβαλε αίτημα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής «για την ανακοίνωση ή δήλωση ενώπιον της Βουλής» και ζητά να ενημερώσει το Σώμα, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 και ώρα 11:00.

Σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού  της  Βουλής, το οποίο αφορά  «ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής», τον λόγο θα μπορούν να λάβουν και οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης.  

Όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, η ανακοίνωση ή δήλωση της κυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα λεπτά της ώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top