Κάτια Μακρή: Απόλυτη προχειρότητα στον σχεδιασμό για τους παιδικούς σταθμούς

«Μέχρι να υλοποιήσουν το σχέδιο το 2020, ένα παιδί 3 ετών σήμερα θα έχει πάει στο δημοτικό»

«Στις 6 Απριλίου , στο συνέδριο της νεολαίας του ΣΥΡΖΙΑ, ο πρωθυπουργός είχε πει “διασφαλίζουμε την πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά από τη νέα χρονιά, κανένα νέο ζευγάρι δεν θα χρειάζεται να πληρώνει”. Σήμερα η κυρία Φωτίου είπε πως το σχέδιο πάει για το 2019 και μόλις μία ώρα μετά το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε λόγο για 2019-2020, με έμφαση στο δεύτερο. Μα, τότε ένα τρίχρονο θα πηγαίνει ήδη στο δημοτικό και δεν θα χρειάζεται ο γονιός παιδικό σταθμό!» είπε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών.

«Όλο αυτό δείχνει απόλυτη προχειρότητα στον σχεδιασμό: τους ξέφυγε η χρονιά που μπορούσαν να υλοποιήσουν τη δέσμευση, τους ξέφυγαν και οι αριθμοί, διότι στον χρόνο που υπολόγισαν φτώχυνε κι άλλο ο κόσμος και είναι 10.000 περισσότεροι αυτοί που πληρούν τα κριτήρια» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Ωμή παραδοχή από Φωτίου: Εκτός παιδικών σταθμών 30.000 παιδιά – Δεν θα είναι όμως από φτωχές οικογένειες

«Μιλάμε για παιδιά με μέσο οικογενειακό εισόδημα 1.000 ευρώ το μήνα. Πείτε μου εσείς πως θα βρουν λεφτά αυτοί οι άνθρωποι να στείλουν το παιδί τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό» εξήγησε η δημοσιογράφος και κατέληξε: «Φαντάζομαι ότι ο πρωθυπουργός, που είχε πει στο υπουργικό συμβούλιο πως "η διαπραγμάτευση τελείωσε και τώρα η προσοχή μας είναι στραμμένη στην καθημερινότητα", δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη. Ούτε φυσικά και οι γονείς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top