Πάγος για τη δόση: Μας ζητούν να υλοποιήσουμε τρία προαπαιτούμενα

Τι λέει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου

Πάγο στη δόση βάζουν οι δανειστές αλλά… και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ Πέτρος Μποτσαράκος.

Διαβάστε επίσης: «Κανένα θέμα με τη δόση» καθησυχάζει ο Τζανακόπουλος

Διαβάστε επίσης: ALERT! Βέβαιος ο ΥΠΟΙΚ για έγκριση εκταμίευσης της δόσης την Παρασκευή

«Την πρώτη κρυάδα την πήραμε αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη του ESM, που αποφασίστηκε να αναβληθεί τουλάχιστον ως την Παρασκευή η απόφαση για εκταμίευση της δόσης» είπε ο Πέτρος Μποτσαράκος και πρόσθεσε: «Μάλιστα, μας προειδοποίησαν ότι πρέπει να υλοποιήσουμε τρία προαπαιτούμε. Ένα εξ αυτών, το οποίο έχει ζητήσει το ΔΝΤ, είναι η έκθεση για τη συνταγματικότητα των περικοπών για τις συντάξεις. Αυτή θα έπρεπε να βγει από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και μια τέτοια απόφαση δεν μπορεί να εκδοθεί».

Διαβάστε επίσης: Κερέ: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους

Διαβάστε επίσης: O ΕSM ενέκρινε το αναθεωρημένο μνημόνιο με την Ελλάδα και προειδοποιεί για τη δόση

«Η κρυάδα για τη δόση όμως είναι πάγος και για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση» εξήγησε και πρόσθεσε: «Ο Πιέρ Μοσκοβισί μας λέει ότι μας είχε ενημερώσει ότι δεν θα πάρουμε ούτε ρύθμιση για το χρέος ούτε ποσοτική χαλάρωση και ο κ. Κερέ της ΕΚΤ προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα λέγοντας ότι αν πάρουμε μια ξεκάθαρη λύση για το χρέος δεν θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση».

Διαβάστε επίσης: Μοσκοβισί: Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως την κυβέρνηση για χρέος και QE

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top