Με 10 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς Ελληνοαμερικανούς φοιτητές, 19 έως 24 ετών, που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Ιουλίου, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Οι 10 φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα «College Student Foreign Policy Study trip» του Ιδρύματος American Hellenic Institute, που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο Ελληνοαμερικανών φοιτητών που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, οικονομίας, παιδείας αλλά και ευρύτερα κοινωνικά θέματα.
 
Ο κ. Μητσοτάκης, καλωσορίζοντάς τους, τόνισε την αρμονική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην ελληνική ομογένεια.  Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του Κράτους για να πάμε παρακάτω, εξηγώντας ότι η αυριανή Κυβέρνηση της ΝΔ θα επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές.
 
Μιλώντας με ιδιαίτερα προσωπικό τόνο στους φοιτητές, τους προέτρεψε να μελετούν την Ελλάδα με το εθνικό πρίσμα, και όχι με τις κομματικές αποχρώσεις. Στόχος είναι να τα πάει καλά η πατρίδα και να προοδεύσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ανέπτυξε, επίσης, την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί με νόμο η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού - που έχουν δικαίωμα ψήφου στη χώρα μας - να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της διαμονής τους. Τέλος προέτρεψε να αναλύσουν και να αποτιμήσουν το κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.
 
Οι φοιτητές έκαναν ερωτήσεις κυρίως για τα εθνικά ζητήματα, έχοντας ήδη επισκεφθεί τη Σούδα. Ήθελαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη αυξημένη δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, καθώς και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.