Την αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

«Χιλιάδες άντρες και γυναίκες της πολεμικής αεροπορίας δίνουν μια άνιση μάχη με το φυσικό στοιχείο» τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως πρόκειται για «μια μάχη που δίνεται με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια. Οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια», γνωρίζοντας ότι «η περίοδος του καλοκαιριού θα είναι δύσκολη σε ότι αφορά τις πυρκαγιές».

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η λιτότητα των τελευταίων χρόνων, έχει μειώσει τις δαπάνες για τη βελτίωση και αναβάθμιση της αεροπυρόσβεσης. Όπως είπε όμως, «έχουν γίνει, το τελευταίο διάστημα, ουσιαστικά βήματα για τη βελτίωση των πτητικών μέσων πυρόσβεσης τα οποία πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμα».

«Περίπου 9.000 άντρες και γυναίκες των δυνάμεων πυρόσβεσης έχουν γίνει παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία για τον ηρωισμό τους" είπε ο πρωθυπουργός. Τέλος, «ευχήθηκε να έχουμε μια καλή χρονιά» και επεσήμανε ότι «οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Tags: