Για «ανάπτυξη και καινούργια εποχή» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, στην αρχή της ομιλίας του, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Η Ελλάδα είναι μια ανάσα πριν από τις αγορές», πρόσθεσε στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Καμμένος, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ.Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Απαντώντας στην κατηγορία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα ως χόμπι, ο κ.Καμμένος απάντησε αναλύοντας τον κανονισμό που υπάρχει και γιατί πετάει στην θέση του συγκυβερνήτη, αφήνοντας αιχμές για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Α.Γεωργιάδη τον οποίο χαρακτήρισε «πωλητή βιβλίων νεοναζισμού».

«Ναι, χρησιμοποιώ τα μέσα για να είμαστε κοντά στους στρατεύσιμους. Μένουμε στα στρατόπεδα, μένουμε στα πλοία και συνεχίζουμε να το κάνουμε, όσο κι αν αυτό σας ενοχλεί», είπε ο κ.Καμμένος, κάνοντας λόγο για «βαριά μομφή που προσβάλει το στράτευμα».

Για την αναφορά στο παιδί του και την ανάρτηση στο twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε πως «Η ΝΔ από κοινού ενεργεί με στόχο τα παιδιά μου. Η εφημερίδα «Γαύρος» έγραψε ότι "εγώ και τα παιδιά μου θα αρχίσουμε να ζούμε τον εφιάλτη μας". Αυτή είναι η πρακτική των νταβατζήδων της ενημέρωσης. Οτιδήποτε συμβεί σε εμένα και στην οικογένειά μου, θα είστε ηθικοί αυτουργοί».

«Θα σας πω ακριβώς τον διάλογο που είχα (σσ με τον ισοβίτη). Ενημερώθηκα από τον δημοσιογράφο Τριανταφυλλόπουλο. Ο Γιαννουσάκης επιβεβαίωσε την εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση που αφορά το Noor1. Κατά λέξη, ο ίδιος ο ισοβίτης επαναλαμβάνει και επιβεβαιώνει την εμπλοκή του συγκεκριμένου επιχειρηματία. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης γνώριζε από την πρώτη στιγμή την εμπλοκή του Κοτσώνη στο Noor1″. Εγώ τον υποχρέωσα τον Ιούνιο του 2015 να τα πει αυτά;», είπε ο κ.Καμμένος, κάνοντας λόγο για «αστειότητες από τα ΜΜΕ» και  «φασιστικές πρακτικές» και από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αυτές οι συγκεκριμένες καταθέσεις είναι από τον Ιούνιο του 2015 και αυτές τις καταθέσεις μου επανέλαβε ο ισοβίτης. Ο ίδιος λέει ότι ούτε τον ξέρει, ούτε θέλει να τον γνωρίσει τον Μαρινάκη. Δεν γνωρίζω την κυρία Τζίβα (εισαγγελέα)», είπε ο κ. Καμμένος

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, με ένταση στη φωνή του, είπε πως ακόμα ότι και ο αδελφός του να ήταν μπλεγμένος με ναρκωτικά και βουλευτής του κόμματός του να ήταν θα τον κατήγγειλε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει να σταματήσει την έρευνα της υπόθεσης, γιατί  πολλοί από το κόμμα πληρώνονται από τον κ.Μαρινάκη. «Ο Βορίδης είναι δικηγόρος του Μαρινάκη. Ο σύζυγος της Αλεξίας Μπακογιάννη ο κ. Παπαδόπουλος εργάζεται στον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι πιστόλι του», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι εμπλεκόμενοι θα πληρώσουν» διαβεβαίωσε και πρόσθεσε «Οι συγγενείς μας δεν έχουν βαπόρια».

Βορίδης: Δεν είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Μάκης Βορίδης, στο όνομα του οποίου αναφέρθηκε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος. «Είμαι υπερήφανος για την δουλειά που κάνω. Στο δικηγορικό λειτούργημα μόνο οι αστοιχείωτοι δεν αντιλαμβάνονται την διαφορά της άσκησης του νομικού λειτουργήματος με την πολιτική. Ουδέποτε υπήρξα δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Του κ. Κουρτάκη ναι. Ο κ. Καμμένος είπε ότι υπάρχουν συμφέροντα εντός της ΝΔ. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι: όταν ένας υπουργός ομιλεί με έναν ισοβίτη 12 φορές και τον καλεί ο υπουργός 4 φορές και μιλάει για υπόθεση ναρκωτικών, δεν μιλάει για το ότι η κυβέρνησή του με νόμο κατέστησε πιο εύκολη την αποφυλάκιση καταδικασμένων για υποθέσεις ναρκωτικών. Όταν (ο καταδικασθείς) του στέλνει μήνυμα και του λέει: αργεί; Θα έρθει; Και μέσα στα μεσάνυχτα εμφανίζεται μια εισαγγελέας που πηγαίνει να πάρει κατάθεση εκτός της περιφέρειάς της, είναι τυχαίο;»

Tags: