Γεννηματά: H χώρα χρειάζεται επειγόντως άλλη κυβέρνηση

Στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας

Γεννηματά Βουλή

«Μας έχετε βάλει τη θηλιά στο λαιμό, μας αλυσοδέσατε». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, το μεσημέρι της Δευτέρας, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

«Με  τη συμφωνία αυτή και τη συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν βγαίνουμε από το ξέφωτο», πρόσθεσε η κα Γεννηματά, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για ψεύτικές υποσχέσεις και ελπίδες».

«Πήραμε δόση 8,5 δις, πληρώσαμε πολύ ακριβά τη συμφωνία με νέα μέτρα  (μείωση συντάξεων, αύξηση εισφορών, κατάργηση επιδομάτων, υποχωρήσεις στις συλλογικές συμβάσεις κ.α) και προνομοθέτηση! Συμφωνήσατε σε ό,τι ήθελε ο Σόιμπλε», είπε σε άλλο σημείο.

Αναφερόμενη στο χρέος, η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι «επιστρέψαμε στην ασάφεια του 2016! Παραμένει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια».

Όπως είπε η κυρία Γεννηματά, το ΔΝΤ όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά «μας υποχρεώνει να υπογράψουμε το δικό του μνημόνιο, η χώρα δεν μπαίνει στο QE (ποσοτική χαλάρωση) και η λιτότητα θα διαρκέσει μέχρι το 2060, με δυσβάσταχτα πλεονάσματα».

Όσον αφορά στην ανάπτυξη, όπως είπε η πρόεδρος, «μείναμε στις διαβεβαίωσης για το μέλλον» .

«Έρχεστε και παριστάνετε τους ικανοποιημένους, πιστεύετε ότι μπορείτε ακόμη να κοροϊδεύετε», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά, με την τελευταία συμφωνία «πάλι η Ελλάδα έχασε» .

«Το δράμα του Τσίπρα είναι ότι προκάλεσε υποτροπή της κρίσης», τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως άλλη κυβέρνηση. 

«Εδώ που έχουμε φτάσει, η λύση περνάει μόνο μέσα από εκλογές, όσο γρηγορότερα τόσο το καλύτερο» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται επιτέλους την εθνική συνεννοήση, κυβέρνηση ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. ότι ρίχνουν νερό στον μύλο της πόλωσης και του διχασμού, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να καταλάβουν έγκαιρα το λάθος τους και τονίζοντας πως «θα επιμείνουμε και θα επιβάλλουμε τη συνεννόηση με εντολή του ελληνικού λαού».

Δείτε επίσης:

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση -Καμμένος,Πολάκης και συμφωνία στο στόχαστρο

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Έχουμε μια καλή συμφωνία! Να απολογηθείς ψευδοπροφήτη της καταστροφής

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top