H κατάθεση ψυχής του Μανώλη Γλέζου που συγκλόνισε

Τα δάκρυα για τους χαμένους συναγωνιστές και η «εντολή» προς τον πολιτικό κόσμο

Μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Μανώλης Γλέζος παρουσίασε το νέο του βιβλίο, παρόντος  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως έχει γράψει ήδη από χθες το βράδυ το star.gr.     

Με λυγμούς, βαθειά συγκινημένος και με τρεμάμενη αλλά στεντόρεια φωνή  ο Μανώλης Γλέζος μίλησε με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο ακρωνύμια για τους συναγωνιστές του, τους αγώνες της ζωής, την ίδια την ζωή και τον θάνατο.. 

 «Μπορώ να ξεχάσω; To δυσκολότερο πράγμα για μένα είναι ότι ζω και οι άνθρωποι που πολέμησα μαζί τους, οι άνθρωποι που αντιμετωπίσαμε μαζί τον θάνατο, οι φίλοι μου, δεν ζουν σήμερα» τόνισε και πρόσθεσε:

«Τις παραμονές από κάθε μάχη μαζευόμαστε και κουβεντιάζαμε και λέγαμε “εάν εσύ ζεις μην με ξεχάσεις”, “εάν εσένα δεν σε βρει το βόλι όταν συναντάς ανθρώπους στο δρόμο, θα λες καλημέρα και από εμένα”»…

Στις πρώτες θέσεις ο πρωθυπουργός αλλά και ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας άκουγαν τον 95χρονο αγωνιστή και σύμβολο της δημοκρατίας να μιλά θαλερά  για τα πιστεύω του: «Και αν πεθάνω Τόσκα, θα σας κυνηγάει η ύπαρξη μου για να κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε. Μην νομίζετε ότι θα γλυτώσετε από εμένα ποτέ».  

Το βιβλίο προλόγισαν ο  πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης ΜεΪμαράκης και ο νυν Νίκος Βούτσης.

 Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να γράψει για τον Μανώλη Γλέζο, όπως έπραξαν όλοι οι πρώην πρόεδροι  της βουλής  και οι σελίδες του βιβλίου έμειναν λευκές. Ήταν το δεύτερο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ τους μετά το δίστομο όπου ο Μανώλης Γλέζος υπερασπίστηκε τον γερμανό πρέσβη απέναντι στην επίθεση που δέχθηκε από την πρώην πρόεδρο της Bουλής..

Στην εκδήλωση ο Νίκος Βούτσης προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα τα στοιχεία της επιτροπής της Bουλής  για το Κυπριακό θα είναι διαθέσιμα στο κοινό και σε επιστήμονες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top