«Σε ποιον ανήκουν τελικά τα Εξάρχεια; Ακούστε τα λόγια του Κάιν, αναρχικού παλιάς κοπής» γράφει  ο Σταύρος Θεοδωράκης στην σημερινή του ανάρτηση στο facebook, στην  οποία επικαλείται  το κείμενο του Παναγιώτη  Παπαδόπουλου,  περισσότερο  γνωστού ως Κάιν, με τίτλο «Γιατί όχι στην εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια;».

Αναφέρει η ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού, για τα όσα υποστηρίζει ο Κάιν:    

«Τα Εξάρχεια του Σουρή, του Λαπαθιώτη, του Γύζη, της Βέμπο, του Μινωτή, του Χόρν, της Παξινού, η γειτονιά καταφύγιο της τέχνης, της διανόησης και του πολιτισμού (…).

 Το πολιτικό στίγμα της περιοχής κινδυνεύει να εξαφανισθεί από έναν διαβρωτικό μηχανισμό ανομίας και τραμπουκισμού (και μάλιστα πολλές φορές με θύματα αναρχικούς και συντρόφους αγωνιστές) που κυριαρχεί στην "πιάτσα" της περιοχής από κάθε είδους αγύρτες και μηδενοφασίστες που στρώνουν το έδαφος για να υποστηρίζει ο νεοφιλελεύθερος λόγος "μαχητικές" και "ριζικές λύσεις" για τα Εξάρχεια.

Για πρώτη φορά στα χρονικά μια πρωτοβουλία από την "άλλη όχθη", από τους συνδικαλιστές της αστυνομίας, καλεί μέσα στην πλατεία Εξαρχείων συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους και πολιτικούς φορείς της γειτονιάς των Εξαρχείων (και τους αναρχικούς).

Φιλοξενήστε τους, μην τους απαγορεύσετε (απαγορεύεται η απαγόρευση/Μάης 68) την "είσοδο", επιλέξτε πολιτικό τρόπο που θα νοιώσουν ασφαλείς σε "ξένο έδαφος", δείξτε τους πώς στην πλατεία σύμβολο της Ελευθερίας η μορφή τού Κτήνους δεν έχει γίνει κανόνας στην εποχή του Τρόμου και του Εγώ!

Μην τους "δώσετε φιλικά το χέρι", αλλά δώστε τους την ελευθερία του χώρου, αποδείξτε τους πώς εμείς από την εξουσία και τους φασίστες ο Αναρχισμός διαφέρει γιατί δεν τον καθοδηγεί το "εδώ μόνο εμείς", το μίσος, ο φανατισμός και το δόγμα συλλογικής ευθύνης, προστατέψτε το δικαίωμά τους να καταθέσουν την όποια άποψή τους, καλέστε τους να πάρουν θέση, να καταδικάσουν την δική τους βία, κερδίστε -ίσως-κάποιον από αυτούς, κερδίστε τις συνειδήσεις του κόσμου...».

Ο κ. Θεοδωράκης υπενθυμίζει ότι το κείμενο  ξεκινάει με τη φράση ενός άλλου αναρχικού, του Θοδωρή ΗλιόπουλουΕγώ ποτέ δεν πίστεψα ότι όλοι οι μπάτσοι είναι μπάτσοι και όλοι οι αναρχικοί είναι αναρχικοί») και καταλήγει στην ανάρτησή του:

«Δώστε έδαφος σε αυτές τις τολμηρές απόψεις. Προβληματιστείτε. Γι αυτό γεννήθηκαν τα social media, για να φύγουμε από την κατάρα της μιας άποψης και της μιας αλήθειας..». 

 

 

Tags: