Προκλητικές οι... ετήσιες απολαβές των επικεφαλής του Υπερταμείου

270.000 ευρώ παίρνει η Διευθύνουσα Σύμβουλος

Αποκαλύψεις επεφύλασσε η σημερινή συνεδρίαση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αφού εκτός από τις ιδιαίτερες ατάκες του Ευκλείδη Τσακαλώτου και τις εντάσεις που προέκυψαν, μετά από πολλή πίεση και επιμονή των βουλευτών, ο πρόεδρος του Υπερταμείου, Γιώργος Διαμαντόπουλος και η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου Ουρανία Αικατερινάρη… αναγκάστηκαν να αποκαλύψουν τις απολαβές τους!

Ποιες είναι αυτές; Ο πρόεδρος του Υπερταμείου, Γιώργος Διαμαντόπουλος αποκάλυψε στο τέλος και μετά από παρέμβαση του Μάκη Μπαλαούρα πως έχει ετήσιες απολαβές 75.000 ευρώ και η κόρη της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνας Ξηροτύρη πως έχει ετήσιες απολαβές 270.000 ευρώ!

Οι πιέσεις ασκήθηκαν από βουλευτές της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν πως εφόσον έχουν αναλάβει δημόσιο αξίωμα, «είστε υποχρεωμένος με βάση  τον νόμο να απαντήσετε και θα κρίνουμε εμείς αν είναι πολλά ή λίγα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κουτσούκος, βουλευτής Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Νωρίτερα, η άρνηση του προέδρου του Υπερταμείου, να αναφέρει τις απολαβές του προκάλεσε και την αντίδραση του Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος μίλησε για «διαφάνεια».

«Πρόεδρε αυτό που κάνατε, σας βάζω ελαφρυντικό άγνοιας χώρου, είναι Βουλή εδώ… όταν καταφρονητικά λέτε θα σας πω έξω, είστε υποχρεωμένος να το πείτε, δεν είναι κρυφό από τον λαό δεν συστάθηκε συμμορία, φορέας είναι, να το πείτε πριν φύγετε» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

Στο τέλος της συνεδρίασης, ο προεδρεύων παρενέβη λέγοντας «Πρόεδρε, να πείτε την αμοιβή σας». Έτσι… κι έγινε!

Οι ΔΕΚΟ που θα μπουν στον προθάλαμο της αποκρατικοποίησης

Η κα Αικατερινάρη παρουσίασε τις 20 ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων το 34% της ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, το Μετρό και οι αστικές συγκοινωνίες, που θα μπουν στον προθάλαμο της αποκρατικοποίησης.

Παράλληλα, απαντώντας στο αν θα έχουν την ίδια τύχη κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή ραδιοσυχνότητες, είπε πως «δεν γνωρίζουμε ότι θα ενταχθεί στην εταιρεία δημόσιων συμμετοχών ο ορυκτός πλούτος».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Υπερταμείου, Γιώργος Διαμαντόπουλος, απαντώντας στο αν θα υπάρξουν ιδιωτικοποιήσεις, είπε: «Δεν ξεκινάμε από ιδιωτικοποιήσεις, μην μας μπερδεύετε με το ΤΑΙΠΕΔ. Όμως, αν μια εταιρεία δεν μπορεί να ανασάνει, δεν φέρνει έσοδα και δημιουργεί χρέη και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, θα σκεφτούμε την ιδιωτικοποίηση».

Ειδικότερα, η κυρία Αικατερινάρη είπε ότι το επόμενο διάστημα θα συσταθεί η Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) και σε αυτήν θα περάσουν:

- Το 34% της ΔΕΗ

- Ποσοστά από την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ

- Αττικό Μετρό

- Κτιριακές Υποδομές

- ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ

- ΟΣΕ

- ΟΑΚΑ

- ΕΛΒΟ

- ΕΛΤΑ

- Διώρυγα Κορίνθου

- 25% του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος

- Ελληνικές Αλυκές

- ΕΤΒΑ

- Κεντρικές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης

- ΔΕΘ

- ΚΑΕ

«Γι' αυτές ξέρουμε ότι θα περάσουν οι μετοχές στην ΕΔΗΣ» υπογράμμισε η διευθύνουσα σύμβουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top