Σήμερα η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για τη δόση της Ελλάδας

Σόιμπλε: Η βιωσιμότητα του χρέους πρέπει να βελτιωθεί μέσα από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Σήμερα η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή για τη δόση της Ελλάδας

Σήμερα είναι στη γερμανική Βουλή η ψηφοφορία στην Επιτροπή Προϋπολογισμού για την έγκριση της επόμενης δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Όπως τονίζει η Handelsblatt, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε με επιστολή από τους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης (CDU και CSU) και των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) να στηρίξουν την καταβολή της δόσης, λέγοντας πως «κατόπιν πολύ εντατικών διαπραγματεύσεων συνομολογήθηκε ένα καλό και ρεαλιστικά υλοποιήσιμο πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει και το ΔΝΤ».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η κριτική που ασκείται από κάποιους βουλευτές εστιάζει στο ότι το ΔΝΤ δεν συμμετέχει χρηματοδοτικά. Ωστόσο, συνεχίζει η Handelsblatt, το θέμα της χρηματοδοτικής συμμετοχής του Ταμείου εξαρτάται «από το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους, η οποία μέχρι στιγμής δεν είναι δεδομένη».

«Η ελάφρυνση του χρέους, όπως την επιθυμεί το ΔΝΤ, δεν φαίνεται δυνατή για την ώρα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, σύμφωνα με την επιστολή Σόιμπλε ότι: “μέτρα ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ θα έπρεπε ήδη να είχαν υλοποιηθεί. Αλλά κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε εκ των πραγμάτων με ένα τέταρτο πρόγραμμα”». Αντ' αυτού ο gερμανός υπουργός κοινοποίησε στους βουλευτές τη θέση του ότι "η βιωσιμότητα του χρέους θα πρέπει τώρα να βελτιωθεί μέσα από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη βοήθεια για περισσότερη οικονομική ανάπτυξη"» καταλήγει η Handelsblatt.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top