«Η κοινωνική συνοχή το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στα ναρκωτικά» τόνισε ο Π. Παυλόπουλος

Σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

«Η κοινωνική συνοχή το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στα ναρκωτικά» τόνισε ο Π. Παυλόπουλος

«Η μοναξιά και η δίδυμη αδερφή της η μελαγχολία, είναι οι πιο σοβαρές αιτίες που οδηγούν τον άνθρωπο, και κυρίως τους νέους, στα ναρκωτικά» επισήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην  εκδήλωση με θέμα «Η Συμβολή της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Πρόληψη Χρήσης Ναρκωτικών», η οποία έγινε στην Παλαιά Βουλή,  για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
 
«Πρόκειται για τις εστίες των κάθε μορφής κοινωνικών ανισοτήτων, οι οποίες ωθούν, μοιραία, κυρίως τους νέους, σε μια διαβρωτική, πολυδιάστατη περιθωριοποίηση, που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην μάστιγα των ναρκωτικών. Είναι λοιπόν προφανές, συνέχισε, ότι το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο απέναντι στην μάστιγα των ναρκωτικών, είναι η θωράκιση της κοινωνικής συνοχής, με βασική αντηρίδα την αλληλεγγύη» πρόσθεσε  ο κ. Παυλόπουλος.

«Η ελληνική κοινωνία, η οποία ουδέποτε -ακόμη και κατά την τρέχουσα βαθειά οικονομική και κοινωνική κρίση- απεμπόλησε τον ανθρωπισμό ως θεμελιώδη αξία της, μπορεί και πρέπει ν΄ αντισταθεί στην μάστιγα των ναρκωτικών, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο την συνοχή της, μέσω της κορύφωσης των εκδηλώσεων αλληλεγγύης απέναντι στα υποψήφια θύματα της μάστιγας αυτής» τόνισε ακόμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top