Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σκουρλέτη - ΚΕΔΕ

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σκουρλέτη - ΚΕΔΕ

Ο κύκλος επαφών για το ζήτημα της απασχόλησης στους τομείς καθαριότητας των Δήμων του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΚΕΔΕ ενημερώθηκε για την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση τόσο για την πρόσληψη μόνιμου, τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στους τομείς καθαριότητας των Δήμων, με προσδιορισμό των αναγκών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και για την απασχόληση του υφιστάμενου προσωπικού με νέες συμβάσεις.

 

Γ. Πατούλης: Υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία στην τροπολογία

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, ο υπουργός παρουσίασε στον πρόεδρό της, Γ. Πατούλη, την τροπολογία η οποία αφορά στις συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, καθώς υπάρχουν αδιευκρίνιστα σημεία. Σε κάθε περίπτωση, αυτά θα εξεταστούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο, τόσο από το νομικό τμήμα της Ένωσης, όσο και κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. που συγκαλείται για την ερχόμενη Δευτέρα

Όπως επισήμανε, «η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με δική της ευθύνη και υπαιτιότητα. Από τη συζήτηση που έγινε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ορισμένα ‘’αγκάθια’’, τα οποία θα μελετήσει το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ και στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις σχετικά με το επίμαχο κείμενο της τοπολογίας».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top