ΑΜΦΙΒΟΛΗ η λύση για τους συμβασιούχους: Επιφυλακτική η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά την πρόταση Σκουρλέτη στη συνάντησή τους

«Περιμένουμε την απάντηση» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών - Συνεδριάζει- Πρώτη ανάρτηση: 24-06-2017 15:13

Συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ο Πάνος Σκουρλέτης το μεσημέρι  στο υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία  παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να καταθέσει για τους συμβασιούχους η κυβέρνηση τη Δευτέρα και την οποία εξετάζει σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή.    

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ φάνηκε να διατηρεί σημαντικές επιφυλάξεις σχετικά με την ρύθμιση, με αποτέλεσμα να παραμένει αμφίβολο μέχρι στιγμής το αν θα επιλυθεί το πρόβλημα της συσσώρευσης σκουπιδιών,  εν μέσω τουριστικής σεζόν αλλά και με υψηλές θερμοκρασίες.  

«Η νομοθετική ρύθμιση απέχει πάρα πολύ από αυτά που λέμε σαν Ομοσπονδία. Έχουμε την υποχρέωση να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου. Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο».  

Ο κ. Τράκας κατάληξε στις δηλώσεις του: «Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές. Η  κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους».

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε από την πλευρά  του μετά την συνάντηση:   

 «Σήμερα,  στη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσιάσαμε αναλυτικά όλα τα σημεία της νομοθετικής ρύθμισης που σκοπεύουμε να καταθέσουμε την Δευτέρα. Δεχτήκαμε αρκετά ερωτήματα και δόθηκαν απαντήσεις. Θεωρώ θετικό ότι υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και διαβλέπω και μία ειλικρινή διάθεση από όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί λύση».  

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση η κυβέρνηση προσβλέπει στη διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας, με νέες συμβάσεις,  των ήδη μέχρι τώρα εργαζομένων συμβασιούχων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κάλυψη με μόνιμο τακτικό προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας.

«Είπα για άλλη μια φορά προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της συγκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα. Επιφυλάχθηκαν να συνεδριάσουν και να μας απαντήσουν. Περιμένουμε λοιπόν την απάντησή τους» τόνισε.

Όσον αφορά το αν θα υπάρχει πρόβλεψη για τους νυν εργαζόμενους, στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε:   

«Οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει τα έγγραφά του σε αυτόν τον διαγωνισμό. Το ΑΣΕΠ θα είναι εκείνο το οποίο θα προβλέψει και μια μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους. Θεωρώ ότι μία τέτοια κατεύθυνση έχει βάση». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top