Εργασιακός πυρετός στο Μαξίμου: 55.000 ευρώ το μήνα για υπερωρίες σε εδικούς συνεργάτες και μετακλητούς

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι δαπάνες για έξτρα αμοιβές εγκρίνονται στις αρχές του μήνα για όλο τον μήνα

Εργασιακός πυρετός στο Μαξίμου: 55.000 ευρώ το μήνα για υπερωρίες σε εδικούς συνεργάτες και μετακλητούς

Εργασιακός πυρετός 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, φαίνεται πως επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις δαπανών υπερωριακής απασχόλησης που αναρτώνται στη Διαύγεια, τα στελέχη, οι ειδικοί συνεργάτες και οι μετακλητοί υπάλληλοι της Γραμματείας του πρωθυπουργού, του αντιπροέδρου και των υπουργών Επικρατείας δεν καταλαβαίνουν από 8ωρα. Δουλεύουν νυχθημερόν, Σαββατοκύριακα ή αργίες και βέβαια αμείβονται για την πρόσθετη απασχόλησή τους.

Οι δαπάνες για υπερωρίες και νυκτερινά στο Μαξίμου ανέρχονται σε 55.500 ευρώ μηνιαίως ή 666.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Το ποσό αυτό διατίθεται στους μετακλητούς υπαλλήλους του πρωθυπουργικού Μεγάρου, όπως είναι ο κ. Ν. Καρανίκας που είναι και ο πιο γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους επιστημονικούς συνεργάτες των υπουργών Επικρατείας.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ότι μόνο στη Γραμματεία του πρωθυπουργού οι έξτρα δαπάνες ανέρχονται σε 22.000 ευρώ μηνιαίως ενώ τον Απρίλιο του 2016, όταν είχε ξεσπάσει και πάλι θόρυβος, οι υπερωρίες για τρίμηνη περίοδο ήταν 10.300 ευρώ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι δαπάνες για έξτρα αμοιβές εγκρίνονται στις αρχές του μήνα για όλο τον μήνα, που σημαίνει ότι πληρώνονται ως επιμίσθιο, αφού οι υπερωρίες δεν καταλογίζονται αφού πρώτα καταγραφούν αλλά υπολογίζονται εκ των προτέρων.

Ενδεικτικά:

•  Στη Γενική Γραμματεία δίνονται 11.000 ευρώ σε υπερωρίες και 10.000 ευρώ για εργασία σε εξαιρέσιμες ημέρες και νυχτερινές ώρες. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2016 είχε δημιουργηθεί σάλος όταν τότε είχε αποκαλυφθεί ότι τότε είχαν δοθεί 10.300 ευρώ για υπερωρίες με το Μαξίμου να απαντά ότι η δαπάνη αφορά τρεις και όχι έναν μήνα όπως συνέβη τώρα

•  Στο πολιτικό γραφείο του Δημήτρη Τζανακόπουλου τον Ιούνιο εγκρίθηκε δαπάνη 2.900 ευρώ για υπερωρίες και 3.200 ευρώ για εργασίες σε εξαιρέσιμες ώρες και νυχτερινά (σύνολο 6.100 ευρώ)

•  Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη τον Ιούνιο το προσωπικό θα λάβει επιπλέον 8.300 ευρώ (3.700 ευρώ για υπερωρίες και 4.600 ευρώ για εξαιρέσιμα και νυχτερινά)

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top