Να μείνει η Βρετανία στην E.E. ελπίζει ο Τουσκ λίγο πριν την σύνοδο, με στίχους των Beatles!

To “Imagine” και ο «ονειροπόλος» πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Να μείνει η Βρετανία στην E.E. ελπίζει ο Τουσκ λίγο πριν την σύνοδο, με στίχους των Beatles!

Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να παραμείνει η Βρετανία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, επικαλούμενος στίχους του τραγουδιού  “Imagine” των Beatles, o οποίος είχε και συνάντηση με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής, με κεντρικό θέμα στην ατζέντα το Brexit.            

«Ακούμε διαφορετικές προβλέψεις, που προέρχονται από διαφορετικούς ανθρώπους, για την πιθανή έκβαση αυτών των διαπραγματεύσεων: σκληρό Brexit, απαλό Brexit ή μη συμφωνία.  Κάποιοι από τους φίλους μου στη Βρετανία  με ρώτησαν επίσης εάν γίνεται να αντιστραφεί η διαδικασία του Brexit και εάν  μπορώ να φανταστώ ένα αποτέλεσμα όπου η Βρετανία παραμένει στην ΕΕ» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Τους είπα ότι στην πραγματικότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση χτίστηκε πάνω σε όνειρα που έμοιαζαν απίθανο να πραγματοποιηθούν. Οπότε, ποιος ξέρει; Μπορείτε να πείτε ότι είμαι ονειροπόλος, αλλά δεν είμαι ο μόνος» επικαλούμενος τους στίχους του “Imagine” (“You may say I'm a dreamer, but I am not the only one”).

Άγνωστο είναι αν επίτηδες αναφέρθηκε σε στίχο με το ρήμα “may” (μπορεί) ο Τουσκ, παραπέμποντας και στο…  επίθετο της πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας!    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top