Μαυραγάνης για ανασφάλιστα ΙΧ: Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των πολιτών! Εξετάζεται συμψηφισμός ή επιστροφή του προστίμου

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες οχημάτων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες

Διευκρινίσεις για το πώς θα λειτουργήσει το διορθωτικό σύστημα για τα ανασφάλιστα οχήματα έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Νικόλαος Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός, αφού πρωτίστως απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες οχημάτων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, δηλαδή σε όσους δεν κινούν το όχημά τους, σε όσους τους το έχουν κλέψει, σε όσους έχουν γίνει ανορθόδοξες μεταβιβάσεις και σε όσους έχουν υποστεί καταστροφή, να πάνε να το δηλώσουν και σημείωσε πως «πρέπει να βάλουμε τάξη –όλοι μαζί- μέσα σε 15 με 20 μέρες, αλλά όλοι μαζί. Θέλω και τη βοήθεια των πολιτών».

Για το παράβολο των 250 ευρώ ξεκαθάρισε ότι αναστέλλεται και δεν καταργείται, ενώ αναφερόμενος στις περιπτώσεις που έχει γίνει λάθος στην επιβολή του, σημείωσε ότι, εξετάζονται από την ΑΑΔΕ δύο σενάρια: ο συμψηφισμός με άλλες υποχρεώσεις και η επιστροφή αν δεν υπάρχει υποχρέωση του ιδιοκτήτη στο μέλλον.

Ο κ. Μαυραγάνης παραδέχτηκε πως τα λάθη είναι πολλά, τόσο από τις ασφαλιστικές, όσο από το σύστημα της Αστυνομίας, το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες.

Αναφερόμενος στις περιπτώσεις κλοπών, είπε πως ναι μεν η Αστυνομία διατηρεί τα αρχεία των κλοπών, όμως η διασταύρωση των στοιχείων είναι χρονοβόρα διαδικασία και ως εκ τούτου κάλεσε τα θύματα κλοπών να προσκομίσουν τις δηλώσεις κλοπής στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών στην οποία ανήκουν.

Τέλος, κάλεσε εκ νέου τις ασφαλιστικές εταιρείες να προχωρήσουν στην εφαρμογή δόσεων για τα ασφάλιστρα, ώστε να διευκολυνθούν εκείνοι που έχουν αδυναμία να καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό των ασφαλίστρων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για τα ανασφάλιστα οχήματα από το Υπουργείο Οικονομικών με νέα παράταση!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top