Κ. Μακρή: Τα capital controls ήρθαν για να μείνουν

Τι σχολίασε για την αισιοδοξία που εξέφρασε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο

«Ας το κρατήσουμε το βίντεο,  γιατι πολυ φοβάμαι πως μόνο στο βίντεο θα δούμε το τέλος του μνημονίου, τη ραγδαία μείωση της ανεργίας και το κύμα των επενδύσεων. Μακάρι δηλαδή, ποιος δεν τα θέλει, αλλά η πραγματικότητα ειναι λίγο διαφορετική απο αυτό που περιγράφει ο πρωθυπουργος» τόνισε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, για την αισιοδοξία που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.       

Σχετικά με τα capital controls που ενδιαφέρουν όλους τους Έλληνες και κυρίως τις επιχειρήσεις, η Κ. Μακρή ανέφερε στο σχολιό της:  

«Άκουσα τον κ. Τζανακόπουλο να προαναγγέλλει την άμεση άρση των περιορισμών,  επικοινώνησα και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και με στελέχη του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Τι μου είπαν; Η κυβέρνηση εύλογα το θέλει, πιέζει αλλά  δεν υπάρχει,  όχι άρση, ούτε χαλάρωση για ένα μεγάλο διάστημα.   

Κι αυτό τουλάχιστον μέχρι να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, που έχουν φτάσει στο 50% των δανείων και δεν μειώνονται, αλλά και μέχρι  να επιστρέψουν οι καταθέσεις, που δεν φεύγουν πια, αλλά δεν έρχονται κιόλας».

Η σχολιάστρια του Star συμπλήρωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια ώστε σε κάποιους μήνες να αυξηθούν λίγο τα όρια για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που στενάζουν δυο χρόνια απο τα capital controls και κατέληξε στην αναφορά της στην αισιοδοξία που εξέφρασε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο:    «Kαταλαβαίνω  λοιπόν ότι ο πρωθυπουργος και οι υπουργοί επιχειρούν να κάνουν μια επανεκκίνηση της οικονομίας και μια επανεκκίνηση της κυβέρνησης. Μόνο που αυτό δεν γίνεται με λόγια,  θέλει πολύ σκληρή  δουλειά και ούτε μια μέρα χαμένη απο δω και πέρα».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top