Είδε και Βούτση ο Τσίπρας – Την επόμενη εβδομάδα η μάχη στη Βουλή για τη συμφωνία

Για οριστικό τέλος των μνημονίων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Είδε και Βούτση ο Τσίπρας – Την επόμενη εβδομάδα η μάχη στη Βουλή για τη συμφωνία

Με τον Νίκο Βούτση έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας τον κύκλο των συναντήσεων για την συμφωνία στο Eurogroup και το Κυπριακό.

Ο κ. Τσίπρας υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Βουλής είπε πως έχει ενημερώσει ήδη τους πολιτικούς αρχηγούς για την αίσια κατάληξη αναφορικά με την απομείωση του χρέους και το τέλος των προγραμμάτων, ενώ έκανε λόγο για οριστικό τέλος των μνημονίων. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Νίκο Βούτση και για τις συνομιλίες που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς για το Κυπριακό, ενόψει και της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης, με στόχο τη διαμόρφωση εθνικής στάσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως η συμφωνία έχει δημιουργήσει στον κόσμο ένα κλίμα, βάσει του οποίου εκτιμάται πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η οριστική πορεία εξόδου από την κρίση βρίσκεται στα χέρια του πολιτικού συστήματος.

«Δεν σημαίνει ότι όλα είναι λυμένα» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας πως «την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η συζήτηση στη Βουλή (σ.σ.: για τη συμφωνία)».

Αναφορικά με το Κυπριακό, επανέλαβε την άποψή του, ότι η μη λύση είναι λάθος λύση και υπογράμμισε πως η Κύπρος είναι ισότιμο μέλος της ΕΕ και κινείται στη βάση της δίκαιης λύσης που πρέπει και μπορεί να κερδίσει. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top