Τζανακόπουλος: «Λίγο ενδιαφέρει η αυτοκαταστροφή του Μητσοτάκη- Σημασία έχει να μην πάρει μαζί του τη χώρα»

Τι είπε για διαπραγμάτευση και ΔΕΗ κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Οι ελληνικές αρχές εργάζονται εντατικά ώστε να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό σε μια κοινά αποδεκτή λύση, πέρα από παράλογες και ανεδαφικές απαιτήσεις» επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Για τη διαπραγμάτευση

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η ευρεία στήριξη στις θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στη Ρώμη, συναινεί σε μια κατάληξη των διαπραγματεύσεων προς όφελος του κόσμου της εργασίας. Η Ελλάδα διεκδικεί, έχοντας σημαντική στήριξη από την Ευρώπη γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για μια επιτυχή κατάληξη των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για τα εργασιακά, προς όφελος του κόσμου της εργασίας».

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει, τόσο η ΝΔ όσο και όσοι από τους δανειστές επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης πέρα και έξω από κάθε συμφωνία και λογική, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Τις τελευταίες μέρες η ΝΔ βλέποντας πως οδεύουμε στην εξεύρεση κοινού τόπου με τους θεσμούς έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην προσπάθεια να προκαλέσει αποσταθεροποίηση επενδύοντας για άλλη μια φορά στην καταστροφή», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ειλικρινά πάντως μιλώντας λίγο ενδιαφέρει η αυτοκαταστροφή του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ο κ. Μητσοτάκης να μην πάρει μαζί του και τη χώρα».

Για τη ΔΕΗ

Σε μια προσπάθεια να τονίσει την ενότητα του κόμματος, μετά τους τριγμούς που έφερε το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, επεσήμανε ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι απολύτως ενιαία και συμπαγής στην προσπάθειά της να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top