ΡΟΥΚΕΤΑ από Κατσέλη: Μπορούν ακόμη και σήμερα να τελειώσουν τα capital controls!

Τι είπε για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας

Την εκτίμηση ότι «θα μπορούσαν να αρθούν ακόμη και σήμερα» εξέφρασε η Λούκα Κατσέλη αναφερόμενη στα capital controls.

«Ήμουν από εκείνους που πίστευα ότι θα μπορούσαν ήδη να είχαν αρθεί. Δεν νομίζω ότι αποτελούν περιορισμό. Γνωρίζω ότι αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήθελε πρώτα να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και να υπάρξουν και εχέγγυα βιωσιμότητας του χρέους προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου. Προσωπικά πιστεύω ότι οι προϋποθέσεις αυτές έχουν ολοκληρωθεί, άρα ήλπιζα ότι αυτό θα δώσει κίνητρο στην ΕΚΤ να δώσει το πράσινο φως. Αλλά, όπως ξέρετε, άλλο η λογική και άλλο η πολιτική μέσα σε ένα διοικητικό συμβούλιο μιας ΕΚΤ» είπε η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών μιλώντας στον Real FM και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να αρθούν ακόμη και σήμερα».

Η ίδια, τόνισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος και νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ ξεκαθάρισε πως πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Σήμερα που υπάρχει συναίνεση γενικά ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης των δανείων είναι πρωταρχικό, προσωπικά, θα πρότεινα τη σύνταξη -πέραν από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που είναι ένα σημαντικό βήμα και τον πτωχευτικό κώδικα που και αυτό είναι σημαντικό- ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο να δίνει κίνητρα και να προσδιορίζει τον μηχανισμό αναδιάρθρωσης δανείων μέσα στις τράπεζες και για τα στεγαστικά και για τα καταναλωτικά, αλλά και για τα επιχειρηματικά» σημείωσε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top