«Ολοκληρώθηκαν  οι διαπραγματεύσεις, τουλάχιστον για ένα χρονο και δεν έχουμε πια να περιμένουμε απο κανέναν  τίποτα. Aν η κυβέρνηση καταφέρει να γυρίσει το παιγνίδι,  κάλο για όλους,  αν δεν το καταφέρει, δεν θα σηκώσουμε κεφάλι» σχολίασε η Κάτια Μακρή σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όσον αφορά το «γιατί  μείναμε μόνοι», η Κάτια Μακρή εξήγησε:  

-Οι Ευρωπαίοι μας δίνουν τα λιγότερα δυνατά χρήματα.

-Αν είχαμε κάνει όλες τις αξιολογήσεις θα έπρεπε να έχουμε πάρει κοντά στα 49 δις ευρώ.

-Κλείσαμε μονό δυο αξιολογήσεις και μαζί με τα 8,5 δις που αποφασίσθηκαν  χτες θα έχουμε πάρει 34,8 δις.

-14,5 δεν μας τα έδωσαν γιατί έκαναν τον…  Κινέζο. Τα χάσαμε  και έκαναν πως τα ξέχασαν!

-Μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι πρέπει να μας δώσουν αλλά 11 δις. Θα το κάνουν ; Δύσκολο…

Η σχολιάστρια του Star υπενθύμισε ότι ο  επικεφαλής του μηχανισμού που μας δανείζει (ESM),  ο Kλάους Ρέγκλινγκ,  είπε χτες ότι «θα περισσέψουν λεφτά απο την Eλλάδα»  και στις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για «μαξιλάρι» 30 δις.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Κάποιος θα σκεφτεί: Καλό δεν ειναι που παίρνουμε λιγότερα για να μην επιβαρύνουμε το χρέος;

Η απάντηση είναι “όχι”,  γιατι ειναι φτηνό χρήμα και γιατι η Ελλάδα ειναι σε ύφεση. Αυτά τα 14 δις θα μπορούσαν να πάνε στην αγορά και να μην πνιγούμε στα μέτρα.

Μας αφήνουν σιγά- σιγά μόνους όμως.  Το ίδιο και στο χρέος. Η  σύνδεση με την ανάπτυξη και τα υψηλό πλεονάσματα σημαίνει ότι εκείνοι δεν θα χάσουν τίποτα και θα έχουμε ανάπτυξη, όχι για τη δική μας ευημερία, αλλά  για να πληρώνουμε μόνοι μας το χρέος.

Το είπε ο Σόιμπλε σήμερα. Ευθύνη της κυβέρνησης είναι πώς θα ανορθώσει τη χωρά. Και ειναι αλήθεια ότι  εκεί κρίνεται πια το παιχνίδι».

 

 

Tags: