Πυρά κατά της κυβέρνησης από αντιπολίτευση για Eurogroup: Άνευ όρων παράδοση

Γεννηματά: Η κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτά που για επικοινωνιακούς λόγους απέρριπτε

Πυρά κατά της κυβέρνησης από αντιπολίτευση για Eurogroup: Άνευ όρων παράδοση

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η αντιπολίτευση για τη συμφωνία στο Eurogroup.

«Αστεία η κυβερνητική θριαμβολογία για τη χθεσινή νέα ήττα τους» σημειώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος για τις αποφάσεις του Eurogroup, προσθέτοντας: «Η σκληρή πραγματικότητα δεν αλλάζει με non-papers ρηχής προπαγάνδας».

«Ο κ. Τσίπρας μπροστά στην ανάγκη να διατηρήσει την εξουσία δεν έχει κανένα όριο στον εξευτελισμό» είπε -μιλώντας στον ΣΚΑΪ- ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο κ. Τσακαλώτος ήταν χθες το βράδυ πολύ μαζεμένος και σε πολύ χαμηλούς τόνους. Αντίθετα ο κ Τσίπρας, ο κ. Παππάς και η ομάδα του Μαξίμου άρχισαν να πανηγυρίζουν και να βαράνε τα νταούλια» πρόσθεσε.

«Πολύ κακό για το τίποτα. Μετά τους ψευτοπαλληκαρισμούς, η συνήθης άνευ όρων παράδοση καθώς τρεις εβδομάδες μετά το Eurogroup στις 22/5, η κυβέρνηση συμφώνησε σε αυτά που για επικοινωνιακούς λόγους απέρριπτε» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά για την απόφαση του Eurogroup. 

«Με τον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑ/Ανελ δεν νικούν στο τέλος οι καλοί, όπως μας είπαν. Δυστυχώς χάνει πάντα η Ελλάδα» σχολίασε η ίδια.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ "κυβέρνηση των «βρώμικων» ειδικών αποστολών σε βάρος του λαού" και σημείωσε πως το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης «επικρότησε και επικύρωσε τα αντιλαϊκά μέτρα της β’ αξιολόγησης και του 4ου μνημονίου».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η εκταμίευση της δόσης, που θα πάει κυρίως για την αποπληρωμή δανείων, το «ευχολόγιο» για το χρέος μετά το 2018 και οι υποσχέσεις για αναπτυξιακά – επενδυτικά πακέτα, οδηγούν σε μνημόνια διαρκείας, στη μονιμοποίηση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, στα ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060.

Μοναδικοί ωφελημένοι, όπως υποστηρίζει, είναι το κεφάλαιο, οι επενδυτές που θα κερδίσουν και απ’ το τσάκισμα του λαού και από τα νέα προνόμια που τους δίνονται. 

Για τους μισθωτούς, τους νέους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, τα μέτρα που ψηφίστηκαν, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα, συν όλα τα υπόλοιπα που θα απαιτηθούν ως προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους, ισχύουν στο ακέραιο. Άρα, μηδέν εις το πηλίκον για το λαό, προσθέτει και συμπληρώνει ότι «το κλίμα ευφορίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε έναν λαό γονατισμένο και ματωμένο, εξαιτίας της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, είναι προκλητικό και εξοργιστικό».

«H δεύτερη αξιολόγηση που θα έπρεπε να κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 έκλεισε τώρα» σχολίασε, εξάλλου, το Ποτάμι για το αποτέλεσμα του Eurogroup.  

«Η κυβέρνηση θυμήθηκε τώρα ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη. Αλλά το στοίχημα αυτό είναι ανίκανη να το κερδίσει. Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η επιχειρηματικότητα, είναι έννοιες ξένες με το πολιτικό DNA των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» προσθέτει το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για «τεράστιο κόστος για την οικονομία που μεταφράστηκε σε επιπλέον μέτρα».

"Ο Τσίπρας υπέγραψε την υποδούλωση της Ελλάδος μέχρι το 2060 χωρίς καμία απολύτως ελάφρυνση χρέους και με μηδενικές προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας. Μόνη λύση η ανατροπή του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και μία εθνική κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής που θα εκμεταλλευθεί τον εθνικό μας πλούτο προς όφελος των Ελλήνων" σημείωσε η Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top