«Φρέσκα δισ. για την Ελλάδα αλλά δεν πήρε αυτό που ήθελε»: Τι γράφει ο ξένος τύπος για το Eurogroup

Η πλειοψηφία των ξένων ΜΜΕ στέκεται στην εκταμίευση της δόσης

Στην εκταμίευση της δόσης στέκεται η πλειοψηφία των ξένων μέσων σχολιάζοντας τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup.

«Οι 19 υπουργοί της Οικονομικών της ευρωζώνης και το ΔΝΤ συμφώνησαν να καταβάλουν στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο. Με τον τρόπο αυτό αποτρέπουν το φάντασμα μιας νέας κρίσης» γράφει η Le Monde.

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, είναι μια ανακούφιση για τη ζώνη του ευρώ. Η Αθήνα χρειάζονταν τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ από τους πιστωτές της για να εξοφλήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τον Ιούλιο. Η νέα πληρωμή επιτρέπει τον κίνδυνο μιας καλοκαιρινής κρίσης» γράφει η γαλλική εφημερίδα.

«Φρέσκα δισ. για την Ελλάδα» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία στέκεται στη δήλωση του Ντάισελμπλουμ για μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.

«Πρόκειται για ένα “πολύ σημαντικό βήμα” και μια “καλή είδηση για τη ζώνη του ευρώ”, δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Μάριο Σεντένο σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup» σύμφωνα με την εφημερίδα Publicο.

«Η Ελλάδα λαμβάνει 8,5 δισ. ευρώ και κάποια ιδέα για μελλοντική ελάφρυνση χρέους» γράφει το Reuters, ενώ το BBC υπογραμμίζει πως «οι υπουργοί της Ε.Ε. ενέκριναν συμφωνία χρηματοδότησης της Ελλάδας».

Οι New York Times αναφέρουν «αποδέσμευση δανείου 8,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, συμφωνία για το ελληνικό χρέος» , ενώ το  Bloomberg επισημαίνει πως «ο συμβιβασμός αφήνει την Ελλάδα με λιγότερα από όσα είχε επιδιώξει». 

Στην εκταμίευση της δόσης για την αποπληρωμή των ομολόγων στέκεται, τέλος, και το Politico, το οποίο επισημαίνει πως «η Αθήνα ωστόσο δεν θα λάβει την εκτενέστερη ελάφρυνση χρέους που επεδίωκε πριν από το τέλος του προγράμματος ύψους 86 δισεκατομμυρίων στα μέσα του 2018».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top