Ενέργεια και ψηφιακή τεχνολογία στην ατζέντα της συνόδου Ελλαδας- Κύπρου – Ισραήλ

Η πρόσκληση για την Λευκωσία από τον Αναστασιάδη

Ενέργεια και ψηφιακή τεχνολογία βρεθήκαν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στην τριμερή συνάντηση Ελλαδας-  Κύπρου – Ισραήλ,  που έγινε σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Τσίπρας, Αναστασιάδης και Νετανιάχου  επισφράγισαν τη συνεργασία τους ενώ δεν έλειψαν και οι χαλαρες στιγμες μεταξυ τους.

Με το βλέμμα στραμμένο στο Λουξεμβούργο για το eurogroup  ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον Ισραηλινό ομόλογο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου δείχνοντάς του μάλιστα απο το παράθυρο, τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός που είχε απολαύσει νωρίτερα τον καφέ του στην πλατεία της πόλης, δέχτηκε με μεγάλη  χαρά την πρόσκληση του Νίκου Αναστασιάδη για την επόμενη τριμερή διάσκεψη στην Λευκωσία. Μια πρόσκληση όμως που επανέφερε το θέμα της γραβάτας του Αλέξη Τσίπρα ως πικρό χιούμορ:  «Σας περιμένω στην Κύπρο,  αλλά όχι με κοστούμια να φοράτε φόρμες, χωρίς γραβάτες» .

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση. Στη συνοδό επεγράφησαν δυο διακηρύξεις για τον ενεργειακό τομέα ενώ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε γεωστρατηγικής σημασίας την κατασκευή του αγωγού ΙΣΤ ΜΕΝΤ ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω της Κύπρου και της Ελλαδας στην Ευρώπη αλλά και το καλώδιο που θα συνδέσει τα ηλεκτρονικά συστήματα Ελλαδας -Κύπρου - Ισραήλ.

«Η εξεύρεση κοιτασμάτων σε Κύπρο - Ισραήλ και η στρατηγική της Ελλάδας να καταστεί ενεργειακός κόμβος δίνουν μια ενδιαφέρουσα προοπτική» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.  

Η ελληνική αποστολή έφτασε χθες αργά το βραδύ στη Θεσσαλονίκη μετά απο ένα περιπετειώδες ταξίδι. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος συνάντησε πολυ άσχημες καιρικές συνθήκες και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου μέχρι να ανοίξει ο καιρός.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός πρωθυπουργός φωτογραφιζόταν με την σύζυγο του στο κοκ πιτ  του αεροσκάφους που τον μετέφερε στην Θεσσαλονίκη.Τα βλέμματα έκλεψε η γυναίκα - πιλότος του Μπόινγκ 737, μητέρα 4 παιδιών που προσελήφθη  στον εθνικό αερομεταφορέα στις αρχές του χρόνου.  

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top