Τσίπρας: Το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα διαφυλάξει την ιστορική μνήμη των Εβραίων

Τι ανάφερε κατά τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλακέτας στην Θεσσαλονίκη

Τσίπρας: Το Μουσείο Ολοκαυτώματος θα διαφυλάξει την ιστορική μνήμη των Εβραίων

«Η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη στοχεύει στο να διαφυλάξει και να παραδώσει στις επόμενες γενιές αυτήν την ιστορική μνήμη του πόνου και του μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, αποτελεί και μια υπόσχεση, και στο παρόν και στο μέλλον, ότι οι λαοί όλου του κόσμου θα αντισταθούν σε κάθε τι που απειλεί η θα απειλήσει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη ζωή» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή των αποκαλυπτηρίων αναμνηστικής πλακέτας, η οποία θα τοποθετηθεί αργότερα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν από κοινού οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ, Αλέξης Τσίπρας και Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βούληση να εγκαινιάσουν μαζί με τον κ. Νετανιάχου και τη λειτουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος, πρόσκληση την οποία αποδέχθηκε «με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά»  ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί πόλη παράδειγμα συμβίωσης διαφορετικών κοινοτήτων» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι οι Σεφαραδίτες Εβραίοι, που έφτασαν ως πρόσφυγες τον 15ο αιώνα, συνυπήρξαν ειρηνικά με την  χριστιανική και τη μουσουλμανική κοινότητα  και έφτασαν να αποτελούν τον μισό πληθυσμό της πόλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top