Νέο μήνυμα Μοσκοβισί: Θα βρεθεί δίκαιη λύση για το ελληνικό χρέος

Τόνισε πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2018

Νέο μήνυμα Μοσκοβισί: Θα βρεθεί δίκαιη λύση για το ελληνικό χρέος

Ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε σήμερα ότι αναμένει πως η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της θα έρθουν σε συμβιβασμό στο αυριανό Eurogroup και ότι θα βρεθεί μια «δίκαιη λύση» για την ελάφρυνση του χρέους.

«Κανένας δεν θέλει πια περικοπή του χρέους αλλά ελάφρυνση του χρέους. Για παράδειγμα, μεγαλύτερη προθεσμία αποπληρωμής» είπε ο επίτροπος Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον όμιλο γερμανικών εφημερίδων Funke, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.

Η Ελλάδα, τόνισε, θα πρέπει να επιβραβευθεί για το σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψήφισε η Βουλή, ενώ οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν να αποδεσμεύσουν την επόμενη δόση του δανείου. «Τα πράγματα βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση» είπε.

Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι η τρίτη δόση είναι και η τελευταία, μετά από την οποία η Ελλάδα θα καταστεί ξανά «φυσιολογικό μέλος της Ευρωζώνης», το οποίο θα της επιτρέψει να επιστρέψει στις αγορές το 2018.

Οι δηλώσεις του συνάδουν με αυτές άλλων αξιωματούχων που προέβλεπαν τη Δευτέρα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να έρθουν σε συμβιβασμό που θα ανοίξει τον δρόμο σε νέα δάνεια, ενώ θα αναβάλει τις αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top