Τη «βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη λύση στις 15 Ιουνίου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στο "Ραδιόφωνο 24/7" στους 88,6, και παράλληλα εκτόξευσε τα πυρά του προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος άφησε σήμερα υπαινιγμούς για τις σχέσεις Τσίπρα-Τσακαλώτου.

«Ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςκαι συμπλήρωσε:

«Σε αυτό που δεν έχει εμπιστοσύνη είναι εάν και κατά πόσο ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε μπορεί να δώσει θετική λύση για την Ελλάδα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως "από τα μέχρι σήμερα δεδομένα που έχουμε, από την εμπειρία του παρελθόντος, δεν μας επιτρέπεται να προεξοφλούμε θετικές λύσεις από ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Σόιμπλε. Επομένως, το πρόβλημα εμπιστοσύνης δεν είναι προφανώς μεταξύ του κ. Τσακαλώτου και του πρωθυπουργού, αλλά μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης συνολικά και του κ. Σόιμπλε, ο οποίος έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν είναι πάντοτε εποικοδομητικός".

Υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει -και το έχει αποδείξει- ώστε να υπάρξει μια θετική κατάληξη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και πως αν πληρούνται ορισμένα κριτήρια (παρέπεμψε στα κριτήρια που έθεσε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο) η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να μην αποδεχτεί μια λύση.

Στο ερώτημα "πότε" θα γίνει έξοδος στις αγορές, επεσήμανε ότι η έξοδος προϋποθέτει μια συμφωνία και πως από εκεί και πέρα θα υπάρξουν οι τεχνικές συζητήσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να κάνει την πρώτη δοκιμαστική έξοδο της. Η βούληση της κυβέρνησης, είπε, είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και στις αγορές χρήματος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση δουλεύει για να υπάρξει λύση "και ελπίζουμε όλες οι υπόλοιπες πλευρές να έχουν αυτή τη βούληση". "Μέχρι στιγμής", πρόσθεσε, "η συντριπτική πλειονότητα των δανειστών μας έχει την ίδια βούληση, δηλαδή να δοθεί μια οριστική θετική λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Tags: