Βαριά είναι η «καμπάνα» για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αφού με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης έκανε γνωστή την απόφασή του, να επανασυσταθούν οι αντιπροσωπείες της Ελληνικής Βουλής στους διεθνείς οργανισμούς και σε αυτές να αποκλειστεί η συμμετοχή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενόσω εκκρεμεί η παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Αυτοί είναι οι Διεθνείς Οργανισμοί, στους οποίους αναφέρεται ο Πρόεδρος της Βουλής

Βορειοατλαντική Συνέλευση (ΝΑΤΟ)

Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) / (Κοινοβουλευτική Συνέλευση)

Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU)

Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.)

Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP)

Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)

Κοινοβουλευτική Συνέλευση τής Ένωσης για τη Μεσόγειο (PAUfM)

Πρωτοβουλία Αδριατικής και Ιονίου (ΠΑΙ)

Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Γαλλοφωνίας (ΑPF)

Συνέλευση Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ)

Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (PAM)

Εντωμεταξύ, σήμερα εξετάστηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας, και δύο περιπτώσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η μία είναι του Γιάννη Σαχινίδη, ο οποίος είχε συλληφθεί από τη φρουρά της Βουλής να μοιράζει φυλλάδια προπαγανδιστικού περιεχομένου σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το κοινοβούλιο. Και η δεύτερη είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, για το περιστατικό με το Νίκο Δένδια, ο οποίος όμως δεν παρέστη. Στη θέση του εμφανίστηκε να τον εκπροσωπήσει, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Παππάς: «Στημένο το επεισόδιο από τον Δένδια»

Ο Χρήστος Παππάς ανέφερε ότι το επεισόδιο ήταν σκηνοθετημένο από τον Νίκο Δένδια. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το προκάλεσε για την δημοσιότητα, αφού λίγες μέρες μετά είχε προετοιμάσει ομιλία στο ξενοδοχείο Caravel.

Κι ενώ ο Γιάννης Σαχινίδης στην απολογία του δήλωσε πως δεν γνώριζε ότι απαγορεύεται το μοίρασμα των φυλλαδίων κι έτσι αναμένεται να πέσει στα «μαλακά»,  ωστόσο για τον Ηλία Κασιδιάρη, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Ο Νίκος Βούτσης πάντως, είναι που θα αποφασίσει ποια ποινή θα επιβάλλει στον Ηλία Κασιδιάρη, -μπορεί να είναι από μομφή, μέχρι στέρηση της βουλευτικής του αποζημίωσης για δύο μήνες- ή αν θα παραπέμψει να αποφασίσει η Ολομέλεια για την ποινή του Ηλία Κασιδιάρη.

Πληροφορίες λένε πάντως πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής «την είχαν στημένη» στους Δένδια, Σαμαρά και Βορίδη, γιατί τους κατηγορούν για τη δίωξη που τους ασκήθηκε περί τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Tags: