Νίπτει τας χείρας του ο Κοτζιάς για τις παράνομες επαναπροωθήσεις: Δεν είναι αρμοδιότητά μου, ρωτήστε άλλους

Τι απάντησε στην ερώτηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Νίπτει τας χείρας του ο Κοτζιάς για τις παράνομες επαναπροωθήσεις: Δεν είναι αρμοδιότητά μου, ρωτήστε άλλους

«Tο υπουργείο Εξωτερικών είναι αναρμόδιο, το ίδιο ισχύει και για εμένα ως υπουργό Εξωτερικών» τονίζει με επιστολή του, ο Νίκος Κοτζιάς, απαντώντας στην κοινοβουλευτική ερώτηση των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απηύθυναν στους υπουργός Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Μεταναστευτικής πολιτικής καλώντας τους να αποσαφηνίσουν τις καταγγελίες περί παράνομων επαναπροωθήσεων Τούρκων πολιτών.

Ο κ. Κοτζιάς επισημαίνοντας ότι τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να εξετάσουν τις καταγγελίες, εξηγεί ότι το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα με την προστασία των συνόρων, καθώς η αρμόδια διεύθυνση ασχολείται με τα θέματα της μετανάστευσης επικουρικά.

Ο κ. Κοτζιάς υπενθυμίζει την αυστηρή απάντηση που έδωσε προ ημερών ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσιεύματα που εμπλέκουν τον υπουργό Εξωτερικών σε ζητήματα φύλαξης συνόρων και μάλιστα επισημαίνει με αιχμές προς τους «συντρόφους» του: «Λέγεται ότι πιθανόν, ο ίδιος το αποκλείω, να υπάρχουν βουλευτές που θεωρούν τις προσβλητικές ερωτήσεις προς υπουργούς που δεν είναι μέλη του κόμματος, στο οποίο οι ίδιοι ανήκουν, ως καλή άσκηση δημόσιας πολιτικής. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα του υπουργείου Εξωτερικών και της θέσης που έχει σε σειρά διαπραγματεύσεων. Ελπίζω σε αυτό να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top