Στο γεγονός ότι ο ένας έκανε… «πάσα»  στον επόμενο στη ΔΕΗ,   το πρόβλημα της αποσάθρωσης των εδαφών στα ορυχεία,  με καταστροφικά αποτελέσματα στην περίπτωση των Αγίων Αναργύρων, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σχόλιό της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.    

Ανέφερε συγκεκριμένα η σχολιάστρια του Star:   

-Tο 2011 ψηφίστηκε ο νόμος για μετεγκατάσταση οικισμών.  

-Το 2014  η ΔΕΗ ετοίμασε το σχέδιο της μετεγκατάστασης.  Αλλά την ίδια χρονιά εκπονήθηκε το σχέδιο πώλησης της μονάδας στο Αμύνταιο μέσω της «μικρής ΔΕΗ» - και άρα ο ιδιώτης θα κληρονομούσε το πρόβλημα.

-Το 2015 εξελέγη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία «πάγωσε» το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» και μαζί το σχέδιο μετεγκατάστασης.

- Το 2017…  τρέχουν και δεν φτάνουν!

«Και μετά απο τόσα χρόνια έρχεται σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ να πει ότι  δεν…  καταλάβαμε» ανέφερε η Κ. Μακρή σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της επιχείρησης κ. Παναγιωτάκη.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα, όπως πρόσθεσε:   

- Πάνω απο 1 δισ. ευρώ  ζημιά

- Χάθηκαν 30 τόνοι λιγνίτη (500 εκ. ευρώ)

- 4 κατεστραμμένοι εκσκαφείς (50 εκ. ευρώ)

 - Εκτός οι δύο  μονάδες του Αμυνταίου (απώλεια 600 μεγαβάτ από το ενεργειακό ισοζύγιο).

- 65 εκ. ευρώ έχασε στο Χρηματιστήριο η ΔΕΗ.  

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Δηλαδή, ζημιά ίση με την περικοπή των συντάξεων το 2019 σε μια ήδη χρεωκοπημένη εταιρία και οικονομία. Και για όλο αυτό δεν θα ιδρώσει το αφτί κανενός; Δεν θα υπάρξει ούτε  μια παραίτηση; Κανείς δεν αισθάνεται υπεύθυνος για όλο αυτό;».  

 

 

 

 

 

Tags: