Συγκρατημένη αισιοδοξία σε Αθήνα- Βρυξέλλες ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης

Παυλόπουλος: "Οι Ευρωπαίοι να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους"

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο, ενόψει του κρίσιμου Γιούρογκρουπ της 15ης Ιουνίου.

Η Κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει καλύτερη συμφωνία από εκείνη που της είχε προταθεί στις 22 Μαίου.

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για κλείσιμο της συμφωνίας εμφανίζονται και οι κύριοι Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί, ενώ ο επικεφαλής του ESM λέει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές του χρόνου. Παράλληλα όμως προειδοποιεί:

«Περιμένω ότι το ΔΝΤ θα μετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα. Αν η πρόταση Λαγκάρντ ανοίξει τον δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, τότε θα είναι μία καλή απόφαση. Περαιτέρω καθυστερήσεις θα είναι κακές και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη».

Τη Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών  Μπρούνο Λεμέρ, που θα δει και τον Πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να φέρει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου, εάν την Πέμπτη δεν υπάρξει τελική συμφωνία.

«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και εν μέρει τα έχει υπερκαλύψει. Γι' αυτό θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στις χρηματαγορές, αλλά και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ» τόνισε στην - Deutsche Welle ο Κ. Σνάιντερ.

Μήνυμα ότι θα πρέπει να τηρήσουν και οι Ευρωπαίοι τα συμφωνηθέντα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που επισκέπτεται τη Γερμανία. Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε όμως και στη σημερινή επέτειο της σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα.

«Οι λαοί αντιστέκονται, αλλά πάντως παραμένουν υπολείμματα εκείνου του εφιαλτικού παρελθόντος. Όσο λοιπόν δεν ξεχνάμε τι συνέβη στο Δίστομο, δίνουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτά τα υπολείμματα και πρέπει να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία είναι εύθραυστο αγαθό το οποίο πρέπει να το υπερασπιζόμαστε κάθε φορά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top