ΚΑΡΦΑΡΑ από Ρέγκλινγκ: Εάν η Ελλάδα δεν είχε κάνει τα λάθη του 2015, τώρα θα στεκόταν στα πόδια της

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας μπορεί να εκδώσει τα πρώτα ομόλογα ίσως και από φέτος

ΚΑΡΦΑΡΑ από Ρέγκλινγκ: Εάν η Ελλάδα δεν είχε κάνει τα λάθη του 2015, τώρα θα στεκόταν στα πόδια της

Καρφιά για τις πολιτικές επιλογές της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έριξε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο.

«Αν η κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών Βαρουφάκη δεν είχαν πάρει λάθος κατεύθυνση το 2015, η Ελλάδα θα στεκόταν ήδη στα δύο της πόδια» είπε ο επικεφαλής του ESM στην Bild.

Σε ερώτημα για το αν προχωρά η διάσωση της Ελλάδας, ο επικεφαλής του ESM απάντησε στην Bild: «Πράγματι, η διαδικασία είναι άσκοπα μακρά. Όμως κάνουμε πρόοδο. Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα: Πέρυσι η Ελλάδα είχε πλεόνασμα 0,7%, σχεδόν όσο η Γερμανία (0,8%). Το 2009 το έλλειμμα ήταν στο 15,6%. Αυτό επιτεύχθηκε κυρίως με εξοικονόμηση: ένα τέταρτο λιγότεροι δημόσιοι υπάλληλοι, περικοπές μισθών και συντάξεων έως και κατά το ένα τρίτο, μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και φορολογικού συστήματος».

Τέλος, όσον αφορά το αν είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, άφησε ανοικτή την πόρτα: «Όταν ξέσπασε η κρίση, οι Ευρωπαίοι χρειάζονταν επειγόντως την τεχνογνωσία και τα χρήματα του ταμείου. Σήμερα, οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να επωμιστούν ένα πιθανό μελλοντικό πρόγραμμα διάσωσης χωρίς το ΔΝΤ. Αλλά αναμένω ότι το Ταμείο θα μετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα». 

Τέλος, ο Ρέγκλινγκ εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί να βγει στις αγορές το 2017 ή στις αρχές του 2018.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top